Linte verde – beneficii pentru sanatate

0
27
cosuldelegume.ro

Ne orientam catre bio, catre produse cat mai naturale, facem cure de detoxifiere sau cautam sa scapam de cateva kilograme. Toate acestea au un lucru in comun: cautam alimente sanatoase. Surprinzator sau nu, consumul de linte verde ajuta la toate aceste aspecte.

Lintea, fie ca este rosie, verde, maro sau portocalie, este o sursa foarte bogata de fibre si aduce beneficii asupra functionarii optime a oricarui sistem din organismul uman. Lintea este de asemenea o sursa de proteine si prin continutul de fibre este si satioasa, fiind un ajutor perfect pentru cei ce vor sa slabeasca. Alte cateva beneficii pentru sanatate oferite de linte verde enumeram in continuare.

Corpul uman are nevoie de o cantitate zilnica de fier pentru o buna functionare. Completarea acestor rezerve de fier poate fi obtinuta prin includerea de linte verde in alimentatie. Este chiar o sursa mai buna de fier decat carnea, intrucat nu contine grasimi si calorii suplimentare.

Tot in seria de beneficii linte verde se inscrie si scaderea colesterolului. Acest lucru este de un real ajutor functionarii corespunzatoare a sistemului digestiv si de asemenea a inimii. Fibrele, cantitatile de acid folic si magneziu continute ajuta la prevenirea aparitiei afectiunilor asociate cu nivelul de colesterol crescut. Sanatatea cardiovasculara este astfel protejata.

Lintea verde este de asemenea foarte bogata si in antioxidanti. Este foarte bine cunoscut efectul negativ pe care il au radicalii liberi asupra organismului, iar antioxidantii din linte ajuta la contracararea acestor efecte.

Sistemul digestiv beneficiaza de consumul de linte verde, prin faptul ca aceasta contine fibre solubile ce accelereaza tranzitul intestinal. Pot fi tinute astfel la distanta constipatia sau sindromul de intestin iritabil.

Un aliment uimitor de benefic pentru sanatate, lintea verde imbunatateste de asemenea puterea de concentrare si memoria si ajuta de asemenea la mentinerea sanatatii oaselor. Continutul de fosfor din lintea verde mentine sistemul osos sanatos si ajuta la prevenirea afectiunilor acestuia. Glicemia este de asemenea tinuta sub control, ceea ce face din lintea verde aliatul alimentar perfect pentru cei ce sufera de diabet, hipoglicemie, rezistenta la insulina sau alte probleme declansate de nivele anormale ale zaharului din sange. Tinand cont de toate beneficiile pe care le aduce pentru sanatate, cu siguranta lintea verde ar trebui inclusa in alimentatia zilnica.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ