Masini cu viteza de top

3
31
masini top
masini top

Intrarea pe lista celor mai rapide masini din lume a modelului Koenigsegg CCR a fost destul de plina de provocari si de emotii, pentru ca producatorul suedez Koenigsegg a fabricat doua masini cu acelasi aspect si cu nume similare, CCR si CCX iar listele de top 10 de pe Internet se refera la aceste modele ca  si cum ar fi intersanjabile.

Pentru ceva vreme, Koenigsegg CCR a detinut  topul cu o viteza mare de 403,4 km/h. Site-ul web al  Koenigsegg sustine ca CCR a intrat in recordul Guiness la acea vreme, cu toate ca, cu doar 14 masini CCR produse, Guiness cred a renuntat la cerintele sale care presupuneau ca 30 de masini trebuie sa fie construite pentru ca un model de masina sa se califice  drept un vehicul de productie.

In anul 2006,  Koenigsegg a intrerupt productia de CCR si a adus in fata modelul CCX, care a fost proiectat special pentru a se supune standardelor sigurantei si emisiilor din Statele Unite. Ca si in cazul CCR, Koenigsegg a construit doar  14 modele de CCX de-a lungul a cinci ani, asadar aceasta masina este super rara si eligibilitatea sa pentru recordul Guiness este fara indoiala cea mai buna.

Si, ca si in cazul CCR, viteza sa de top este stimata la in jur de 394 de km/h. Este foarte simplu sa confunzi aceste doua masini, insa sursele  sunt de acord ca recordul a fost facut in anul 2005, ceea ce delimiteaza foarte bine aceste doua modele auto.

Modelul auto GT9-R, de la tunerul german Porsche  a fost limitat doar la 20 de masini. Acest lucru poate ajuta la explicarea ideii de ce compania nu a facut mare lucru  in legatura cu a incerca sa intre in vreun record mondial. Sau poate doar ca nu i-a pasat preamult de un asemenea lucru, crezand de cuviinta mai degraba ca masina vorbeste pentru sine.

3 COMENTARII

  1. As vrea si eu sa cumpar niste advertoriale la tine pe blog, dar nu am gasit nicio pagina de contact. Imi poti da un mail?
    Multumesc,
    Filip Pocea

LĂSAȚI UN MESAJ