Mediul de formare al copilului tau

0
8

g12De regula, suntem foarte preocupati de ceea ce se intampla cu copilul nostru. Ne dorim sa ii oferim cea mai buna educatie, sa fie o persoana civilizata, puternica, cu capul pe umeri si sa ai multe alte functii care nu au fost suficient de multumitoare pentru parinti. Ma refer la faptul ca cea mai mare parte a parintilor isi doresc ca micutii lor sa aiba un viitor si o viata mult mai frumoasa si mai linistita decat au avut ei. Este normal sa se intample acest lucru.

Copilul isi formeaza personalitatea de-a lungul unei perioade de timp iar acest lucru nu poate fi dus la final foarte repede. Sigur ca nu vom putea sa ne educam copilul in cateva luni sau intr-un an de zile daca mediul sau pana atunci a fost cu totul altul. De fapt, personalitatea unui copil se formeaza in functie de interactiunile, de comportamentul sau zilnic. Fiecare noutate sau fiecare lucru care apare in viata copilului influenteaza personalitatea copilului.

Educatia si formarea copilului incepe inca de acasa, cand copii sunt mici, iar noi ii invatam sa mearga, sa vorbeasca, sa imparta jucariile si alte lucruri. Sigur ca si acest lucru sau orice lucru il inveti pe copil, indiferent de cat de  mic este acesta, va contribui la personalitatea sa.

Apoi, copilul trebuie sa urmeze o alta etapa care de aseamenea are rol educativ. Prescolaritatea este obligatorie in cauzl copiilor mai ales ca in aceasta perioada este extrem de importanta. De exemplu, gradinita il va invata pe copil sa imparta anuimite lucruri, sa isi dea seama ca in viata trebuie sa respecti un anumit orar si nu putem sa nu avem nici o ocupatie. In plus, tot in ciclul gradinitei copilul invata sa interactioneze cu ceilalalti copii si chiar dobandesc diferite cunostinte care se dovedesc a fi extrem de utile la scoala. Multi parinti nu au incredere in gradinitele de stat din diferite motive si aleg sa isi duca copilul la o gradinita particulara. Sigur ca acest lucru este in regula mai ales ca programul este prelungit si permite copilului sa faca toate activitatile intr-o institutie, iar parintii au mai mult timp la dispozitie ca sa isi desfasoare in tihna activitatile zilnice.

Trebuie sa mai mentionez ca exista gradinite in care se preda exclusiv intr-o limba straina, acest lucru fiind foarte educativ pentru copilul tau. Asadar, poti oricand sa optezi pentru o gradinita particulara.

Apoi, mediul cu care copilul interactioneaza este foarte important. Trebuie sa mai stiti ca personalitatea si formarea ei se formeaza in primii 7 ani de viata. In momentul in care spunem ca un copil are sau nu „cei 7 ani de acasa”, trebuie sa stiti ca acest lucru este demonstrat stiintific.  Atunci cand ajungem la maturinate sunt inclinati de cele mai multe ori sa stabiliam anumite relatii cu persoanele care erau capabile sa joace diferite locuri pe care le jucam noi in copilarie. Asadar, trebuie sa facem astfel incat sa ne concentram pe educatia copilului, mai ales in primii 7 ani de viata pentru a obtine rezultatele pe care ni le dorim.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ