Meseriile de viitor din Romania

0
8

In articolul de astazi vreau sa va scriu cate ceva despre Meseriile de viitor din Romania. Multi dintre adolescenti, dupa finalizarea liceului, ba chiar din timpul lui, se gandesc unde, incotro, sa se indrepte. Domeniile frecventate sunt : jurnalism, economist, contabil, informatician.

Cea mai mare greseala a tinerilor este aceea ca nu se gandesc inainte de a intra la liceu, unde sa se duca. Eu de exemplu am studiat Colegiul Economic, am intrat aici pentru ca mi-am dorit sa ajung intr-un loc unde sa invat lucruri legate de capitolul Business. Aici am invatat sa intocmesc diverse documente, sa tin contabilitatea, dar in acelas timp legislatie, marketing, mediu, atp si diverse materii legate de acest capitol de business. Datorita acestui liceu si a cursurilor pe care le-am absolvit de la o firma din Marea Britanie, mi-am deschis o firma si imi merge destul de bine. Sunt multumit de rezultatele mele si consider ca mi-am ales o meserie de viitor.

Cunosc persoane, care au venit in acest liceu cu gandul de a face economie si contabilitate, iar dupa un timp sa se schimbe si sa doreasca sa dea la Academia De Politie. Fata aceea dadea lunar peste 600 lei la meditatii, iar dupa cateva luni a constatat ca nu are o inaltime necesara. O dezamagire totala, iar eu va recomand sa va ganditi inainte de a intra la liceu ce meserie doriti sa faceti.

In cazul in care nu vreti sa dati la liceu, sa ramaneti doar cu 8 clase, nu veti ajunge sa faceti nimic. O prietena a incercat sa se duca la un service auto sa spele geamurile, dar nu a primit-o si nici ca femeie de serviciu. Mai nou pentru orice lucru iti trebuie macar liceul si bine este.

O prietena din generala, nu a mai dorit sa intre la liceu si s-a dus la un tip din bucuresti. Sa aud mai tarziu de la un prieten ca acea fata si-a gasit de lucru la videochat Bucuresti. Castiga minim 1000 de dolari pe luna si este foarte multumita de ce a reusit sa faca cu viata ei. Nu i-a trebuit nici liceu, nici facultate, doar un singur lucru si anume sa fie frumoasa din mama natura. Darul de la Dumnezeu pe care il are acea fata este frumusetea, are un corp perfect si consider ca putea sa faca bani si pe alte cali, iar aici ma refer la un top model.

Pacat de ea ca la urma urmelor daca invata si termina macar o facultate, avea mult mai multe sanse in viata sa ajunga cineva. Eu va recomand daca ma intrebati, sa alegeti domeniul de IT, in special Cibernetica, este cel mai castigat domeniu, dar si cel mai banos.

Aici puteti castiga minim 1000 de euro, cu o munca nu foarte complicata. Trebuie sa studiati putin mai mult la inceput, dar cu timpul o sa va invatati si puteti castiga foarte multi bani. Aveti sansa de a avea o meserie de viitor foarte buna, daca va informati si la prieteni, cunostiile sau ce mai aveti despre cum am ajuns sa lucreze si unde.

In cazul in care riscati si va bagati in domeniul business, adica sa va infiintati o firma, aveti multa grija pe ce domeniu de activitate va incadrati.

Nu este obligatoriu ca o persoana care s-a angajat sa fie si buna in ceea ce face si acel domeniu sa fie cel mai bun. Atat pentru astazi, v-as ruga daca puteti sa imi lasati comentariile voastre in legatura cu unde lucrati in acest moment, ce facultate ati terminat si care este salariul vostru pe luna ?

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ