Microsoft Bing in clasele de curs

0
16

hp-lizard_202F8AFCMicrosoft incearca sa ajunga in scoli lansand sistemul Bing in the Classroom, o versiune a motorului de cautare care pretinde ca nu ofera reclame si ca blocheaza continutul adult, conform unui post pe blogul oficial. Alaturi de inlaturarea reclamelor si continutului suspicios de pornografie, Microsoft sustine ca va dezactiva total reclamele targhetate cand sunt efectuate cautari de pe dispozitive conectate la reteaua scolii.

„La Bing credem ca reclama este o aditie esentiala, parte a cautarilor” spune exec Deric Connell de la Bing. „Totusi, de multe ori inovatia inseamna sa stii cand sa te lipsesti de ceva”, spune tot Deric.

Bing in the Classroom este eligibil pentru scolile private si publice din districtele US, de la gradinita pana la clasa a 12-a. Bing in the Classroom serveste deja pentru 4.5 milioane de studenti in US si a fost folosit pentru peste 35 milioane de cautari.

Serviciul era intitulat initial Bing for Schools insa Microsoft a inlocuit numele cu Bing in the Classroom pentru ca in ce tine de companie, ea crede ca e mai bine, alaturi de programele educationale lansate tot de ei. Dintre acestea, cele mai marcante sunt Windows in the Classroom si Skype in the Classroom.

Microsoft a lansat de asemenea si un program de recompense unde prin folosirea motorului de cautare Bing, ei pot castiga credite pentru scoala. Astfel, odata ce s-a ajuns la 30.000 de credite, O tableta Microsoft Surface este trimisa catre scoala pe care utilizatorul a ales sa o suporte.

De la inregistrare pana la completarea programului, Microsoft spune ca intreg procesul de setare Bing in the Classroom dureaza doar cateva zile. Sa speram ca va avea succes si ca va fi introdus cat mai curand si la noi un astfel de sistem in scoli intrucat odata cu explozia internetului, pericolele si tentatiile sunt din ce in ce mai mari, chiar si in scoli.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ