Miliardari care traiesc simplu

1
34
miliardari

Vietile noastre se invart in jurul ideii de bani iar motto-ul nostru in viata este despre a castiga cat mai multi bani pentru a duce un trai bun si fara de griji. Insa, pe de alta parte, exista si oameni care fac atat de multi bani si stiu cum sa isi administreze economiile incat generatiile viitoare ale familiei in cauza nu vor mai trebui sa-si faca griji in ceea ce priveste luxul si vor putea sa traiasca foarte bine fara a munci o zi din viata lor.

Daca iti voi adresa tie o intrebare foarte populara de genul ce ai face cu milion de dolari daca i-ai avea, care ar fi raspunsul tau? Cu totii incepem sa ne gandim la atat de multe lucruri pe care le-am putea face si pe care le-am cumpara daca am avea acesti bani, insa in realitate, numai raspunzand la un anunt gen angajare videochat, am putea sa vedem asemenea sume de bani.

Si totusi exista miliardari care traiesc destul de simplu si duc un stil de viata care ar mira pe multi dintre noi. Acesti oameni ar putea sa traiasca in lux si fara a mai munci intreaga lor viata, insa au ales sa duca un altfel de trai. Sunt atat de bogati incat si-ar permite tot ce se afla pe lumea aceasta, insa traiesc mult mai simplu decat altii, asta pentru ca au ales sa ofere in stanga si in dreapta. Persoanele care lucreaza in videochat se numara printre acesti milionari ai zilelor noastre.

Warren Buffett

Warren Buffett este persoana care are niste venituri nete de peste 70 de miliarde de $ (2015, Forbes). Acest om este CEO, presedinte si cel mai mare actionar al Berkish Hathaway. Acesta s-a aflat mereu pe lista celor mai influenti si bogati oameni din lume. Insa, viata acestuia nu este la fel de luxoasa pe cat s-ar crede. Miliardarul locuieste intr-o casa in Omaha de mai mult de 50 de ani. Si-a achizitionat casa pentru doar 31.500 de $.

Nu detine nici un yaht si cand este intrebat de ce nu vrea sa se etaleze mai mult, acesta raspunde ca mai multe jucarii ar fi pentru el doar o grija in plus. Un alt exemplu al vietii lui simple este reprezentat de cea de-a doua sa casatorie. In locul unui eveniment grandios, aceasta a impus doar o adunare de persoane apropiate in cadrul locuintei fiicei sale din Omaha. In afara acestui lucru, Buffet a oferit mereu  miliarde de dolari pentru diferite cauze nobile si catre diferite fundatii.

Mark Zuckerberg

Nu se putea sa vorbim despre oameni bogati care traiesc simplu fara sa-l amintim si pe Mark Zuckerberg. Creatorul retelei de socializare Facebook este unul dintre cei mai tineri miliardari din lume, cu niste venituri nete in valoare de 34,8 miliarde de $ (2015). Ce ar putea sa faca un tanar cu atat de multi bani? Multi dintre noi ar putea sa raspunda in fel si chip, dar raspunsul lui Mark ar fi unul singur, si acela ca nu ar face nimic deosebit cu acesti bani.

Fondatorul Facebook conduce un automobil Acura si este vazut deseori purtand faimosul sau tricou si hanorac gri. Tanarul prefera aceasta tinuta in locul unor sacouri si camasi elegante. Un alt exemplu al simplitatii sale a fost demonstrat in cadrul nuntii sale private cu Priscilla Chan in curtea din spate a locuintei sale. In cadrul lunii lor de miere in Italia, cuplul a fost vazut luand masa la McDonald’s.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ