Motive de esec pentru firmele mici

1
11
firme mici esec
firme mici esec

Ca firma mica, ar trebui sa te diferentiezi foarte tare de restul firmelor de pe piata pe care te axezi tu. Fiind mic, esti mancat sau inghitit cu totul destul de repede, de aceea ar trebui sa vezi putin care sunt motivele pentru care nu esti eficient si de ce afacerea ta la inceput de drum pare sa duca mai mult spre esec.

Nu te diferentiezi de ceilalti din jur

O afacere, fie ea si mica, poate sa o duca destul de bine si sa supravietuiasa mai multi ani facand si un profit chiar daca nu are cine stie ce trasaturi speciale care o face sa fie unica si atragatoare. Oricum, nu va trebui sa te bazezi pe acest lucru si sa te complaci in aceasta situatie, pentru ca peste tot se poate mai mult si mai bine.

Iti doresti ca afacerea ta sa creasca si trebuie sa te informezi sa vezi si cum, asa cum vei descoperi si pe blogul andreicenusa.ro, in mai multe dintre postarile facute acolo. Doar daca nu trebuie sa ai de-a face cu o piata extrem de nisata, va trebui sa ai de-a face cu o piata destul de saturata, asadar orice trasatura definitorie care ajuta la evidentierea afacerii tale si care poate face oamenii sa isi aminteasca de tine este cheia catre o afacere de succes.

Te concentrezi pe crestere in detrimentul oricarui alt lucru

Va veni o vreme in care vei avea suficienta cerere pentru produsele tale si pentru a-ti garanta extinderea, dar si o eficienta care sa-ti permita ca aceasta expansiune sa aiba loc. Oricum, aceasta dezvoltare trebuie sa fie facuta in mod strategic.

O multime de antreprenori fac aceasta greseala sarind din prima la oportunitatea de a-si extinde afacerea la prima sansa pe care o au si isi axeaza toata energia pe acel obiectiv. Acest lucru poate duce la o scadere a calitatii serviciilor in timp ce tu incerci sa-ti imparti resursele peste tot. Este important sa-ti masori cresterea bazandu-te pe ceea ce in mod realistic poti face si te poti descurca fara a sacrifica productivittea sau calitatea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ