Motive pentru agresivitatea pisicilor

0
25
pisici agresive
pisici agresive

In timp ce o pisica agresiva poate sa nu para in mod initial la fel de inspaimantatoare ca si un caine agresiv, cu ajutorul a patru seturi de gheare si o gura plina de dinti, agresivitatea la pisici nu este ceva care trebuie luat prea usor. Pentru a ajuta o pisica sa se mai linisteasca, este important sa iti dai seama de ce acea pisica se poarta in acel fel. Exista cateva motive care cauzeaza agresiunea felinelor care pot fi directionate atat catre celelalte pisici, cat si catre oameni.

Pisica normala

Pentru a intelege de ce o pisica devine agresiva, poate fi de ajutor si sa intelegi structura sociala normala pentru pisici. Atunci cand pisoiii sunt nascuti, acestia se inteleg foarte bine cu tovarasii lor necuvantatori, invatand cum sa reactioneze in mod adecvat. Pisoiii vor sta cu mamele lor pana cand acestea implinesc varsta de 6 sau 12 luni de viata. Cateodata, ateva grupuri de pisici femele si de pisooi vor trai intr-un grup mai mare social.

Pisicile mai in varsta calatoresc pe un teritoriu mai mare si alunga celelelate pisici masculi de vreme ce se maturizeaza. Atata timp cat resursele sunt din belsug. grupurile de femele pot ramane in conditii amicale unele cu celalalte. Tine minte aceasta structura sociala si cateva dintre motivele pentru care pisicile dezvolta o agresiune mai mare si iti vei da seama de ce acestea se infurie cateodata.

Probleme medicale si dureri

Chiar si un animal de companie relativ docil in general poate reactiona intr-un mod agresiv daca il doare ceva. Daca si pisica ta incepe sa dea semne de agresiune, medicii veterinari iti recomanda sa iti duci prietenul necuvantator la o evaluare periodica. Acst lucru te poate ajuta sa identifici motivul pentru care animalul tau de companie poate arata un tip de comportament mai agresiv catre tine si celelalte animale din jur.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ