Need for Speed reinnoieste franciza cu o noua aparitie pentru anul 2015

0
65

A venit timpul ca binecunoscuta serie de jocuri Need for Speed sa fie reinnoita. De mai bine de 20 de ani producatorii ne incanta cu variante ce aduc imbunatatiri pe multiple planuri, pastrand linia jocurilor de curse auto ce detine foarte multi adepti.

Varianta lansata in 2015 vine dupa o perioada de doi ani de la ultima versiune. Durata normala pastrata de producatori intre editiile jocurilor, de aproximativ 1 an. Noua lansare vrea sa reinvie senzatia creeata de editiile Need for Speed din anii 2003 si 2004, mai exact binecunoscutul Underground, intrucat versiunea anterioara Need for Speed Rivals a deviat de la stilul nocturn de curse ilegale si masini tunate prezentat anterior.

Jocul arata incredibil, are efecte audio absolut fantastice, iar manevrabilitatea cunoaste un plus de personalizare prin posibilitatea de a alege tuningul pentru stil drift sau grip. Atmosfera pare uneori prea intunecata, insa experienta de a conduce pe strazi slab luminate, in special folosind modul de vizualizare bumper camera, este una exceptionala. Masinile stralucesc sub impactul stropilor de apa, asfaltul umezit realizeaza acea reflectie a luminilor din toate unghiurile posibile, iar experienta vizuala este una de neuitat.

In ceea ce priveste partea audio, motoarele performante modificate suna excelent, sunetul produs de schimbarea treptelor de viteza este unic, astfel experienta vizuala de exceptie este completata si cu o sonorizare pe masura.

La nivel de modificari ale performantei masinilor, totul a ramas conform cu standardele Need for Speed: poti cumpara orice piesa iti permite bugetul, disponibila la unul din cele 5 garaje de pe harta acestei versiuni adaptate a Los Angeles-ului, denumita Ventura Bay. Fiecare modificare adusa la performantele masinii ii permit sa ruleze cu o viteza mai mare, sa accelereze intr-un timp mai scurt sau sa aiba o manevrabilitate mai buna.

Pe de alta parte, exista posibilitate de personalizare mult mai ampla la nivel de modificari vizuale ale masinii. Absolut totul poate fi personalizat, de la eleroane la praguri, bare fata-spate, stickere sau culori ale masinii. Manevrabilitatea cunoaste de asemenea personalizare: masina poate fi astfel echipata mai mult pentru drifturi sau pentru curse de strada, desi aceasta din urma setare poate fi neplacuta pentru unii gameri. Masina pregatita pentru grip vireaza mult prea brusc la viteze mici, iar la viteze mari reactia la schimbarile de directie este mai lenta.

In cadrul acestei versiuni Need for Speed exista 5 tipuri principale de a juca: Speed, Style, Build, Crew sau Outlaw. Fiecare dintre acestea au un stil unic si permit castigarea de reputatie de catre sofer. Modul speed ofera recompensa in puncte de reputatie atunci cand se conduce la viteze mari pentru perioade lungi. In modul Style punctele de reputatie sunt castigate atunci cand se virajele dupa colturi sunt facute in drifturi perfecte. Modul Crew castiga reputatie prin drifturile sincronizate cu partenerii de joc, iar la Build castigi reputatie folosind nitro pentru a obtine un avantaj fata de concurenti. In cele din urma, la Outlaw castigi reputatie in curse contra politiei.

In cadrul jocului exista 79 de evenimente la care poti participa, iar misiunile iti sunt date de obicei telefonic. Desigur, poti sa nu raspunzi la apel daca esti in mijlocul unei curse – acesta ar fi un dezavantaj al jocului, alaturi de faptul ca nu exista posibilitatea de a juca offline, nici chiar in modul single player.

Concluzia este insa una clara: intoarcerea la stilul de condus nocturn, care a castigat atatia fani la seria Underground, reprezinta un mare atu. Posibilitatea de personalizare este de asemenea imbunatatita; per total versiunea noua Need for Speed este exact ceea ce avea nevoie fransiza: o intoarcere la stilul underground. Mai jos puteti vedea un video cu prezentarea noului Need for Speed (sursa: ign.com).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ