Neurostiinta si Papa Francisc au cazut de acord

0
42

Tehnologia este omniprezenta in viata noastra si suntem conectati la reaitatea virtuala mai mult decat ar trebui, sustine Papa Francisc. „O familie care nu mananca impreuna aproape niciodata sau care nu vorbeste mai deloc la masa, dar se uita la TV sau in smartphone, nu este deloc o familie”- a declarat Papa. „Atunci cand copiii se aseaza la masa, dar raman, in continuare, atasati de computer sau de telefon si nu asculta ceea ce se discuta la masa, asta nu e deloc o familie, ci o puscarie. In viata de familie avem posibilitatea de a invata lucruri despre uniune, de la o varsta frageda, lucru care este o virtute frumoasa; familia este cea care ne invata cum sa impartim, sa ne bucuram, binecuvantandu-ne viata”- a mai adauga Papa Francisc.

Astfel, am putea fi de parere ca Papa stie ceva. Cinele in familie reprezinta un moment crucial pentru dezvoltare, sustine medicul pediatru Dr. Jenny Radesky.

„[Copiii] invata limba; invata lucruri despre propriile lor emotii; invata cum sa le gestioneze. Acestia invata prin faptul ca se uita la familie cum se tine o conversatie, cum sa citeasca expresiile faciale ale altor oameni. Si, daca acest lucru nu se intampla, inseamna ca cei mici lipsesc de la etapa importanta in dezvoltarea lor”- sustine medicul.

Tehnologia distruge relatiile dintre oameni

Esti de parere ca poti acorda atentie copilului tau si sa trimit si un tweet in acelasi timp? Ei bine, doctorul Harris sustine ca ar trebui sa uitam de acest lucru. „Din punct de vedere neurologic, nu suntem facuti pentru a face mai multe lucruri deodata, in acelasi timp”.

Este foarte important nu numai sa lasam telefonul pe modul silentios la masa, ci sa le interzicem cu totul din camera. O multime de studii au descoperit ca notificarile sunt suficiente pentru a distrage atentia unei persoane, astfel ca nu se mai poate concentra asupra sarcinii pe care o facea. In timp ce ne gandim la cine ar fi putut sa ne trimita un mesaj, pierdem informatii pretioase, furnizate de familia noastra in timpul cinei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ