Nevoia de a sti sa vorbesti romaneste

0
23

Am intalnit tot felul de persoane pe blog-ul meu, care comentau ca nu stiu sa scriu,  ca am deficiente in scriere sau in gramatica.  Vreau sa le transmit ca eu detin un numar mare de blog-uri,  sunt o persoana care si-a deschis o firma, iar articolele din ultima perioada care au fost scrise, au fost redactate de alte persoane. Atunci cand mai reusesc sa scriu, mai intervin lucruri care imi distrag atentia si automat exista sansa de a gresi. Este usor sa corectezi alte persoane, dar cand tu scri parca este altceva.

Voi stiti numai sa comentati, dar daca v-as da sa imi scrieti 20 de articole pe zi mi-ati spune ca este un lucru mult prea greu si din acel moment nu ati mai face asta. Peste zece persoane care au vrut sa lucreze in acest domeniu, au renuntat pentru ca spun ca este foarte greu,  dar eu cred ca odata ce iti place un lucru, nu ai de ce sa spui asta. Exista momente cand scriu un articol in 5 minute, alte ori in 10 minute. Pentru mine ca sa stau sa mai corectez un articol, mai trebuie sa imi dedic inca 10 minute din timp, asa ca prefer sa platesc o persoana care sa faca asta si sa o faca cum trebuie. Trecand la subiectul nostru in legatura cu Nevoia de a sti sa vorbesti romaneste vreau sa conturez urmatorul aspect, ca in prima faza.

Tuturor cred ca au avut cel putin odata dificultatea in a se exprima. Poti avea o idee, dar nu sti sa o exprimi. Profesoara mea de romana tot timpul imi spunea ca aceasta cauza este din cauza ca nu citesc si chiar asta este. Incercati si voi sa cititi cat mai multe carti si o sa vedeti cum o sa va exprimati.

Puteti incerca din prima, dupa ce ati citit o carte. O sa observati o diferenta majorita in vocabularul vostru si o siguranta in a vorbi foarte mare. Spun asta, pentru ca mi s-a intamplat asta, iar dupa ce m-am apucat sa citesc, am o alta siguranta in ceea ce spun. Ca sa fiu sincer, pe langa proza eu mai citesc si poezii.

Cand sunt intr-un moment anume, imi place sa dau citate la fel cum imi dadea si mie profa mea de romana cand vorbea. Daca aveti dificultati in a vorbi limba romana, nu apelati la profesori de romana pentru meditatii, faceti asta doar atunci cand nu stiti alfabetul. Totul se invata lucrand, citind si nu numai. Va urez mult succes in a invata si va intreb ca si fapt divers Care a fost ultima carte citita ? 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ