Nu mai sta atat de mult jos!

2
18
statul jos

Stim cu totii ca statul jos prea mult timp este foarte rau si cei mai multi dintre noi se simt un pic vinovati dupa o mica escapada la TV stand pur si simplu pe canapea sau pe fotoliile din camera de zi. Dar ce se intampla de fapt atat de rau in organismele noastre daca stam timp de aproximativ 8 ore pe zi, durata de stat jos in medie a unei persoane. Multe lucruri rele se pot intampla, sustin expertii care au relatat urmatoarele fapte.

Daune organelor interne

Afectiuni ale inimii. Muschii incep sa arda din ce in ce mai putine grasimi si sangele curge mult mai greu in timp ce suntem asezati de prea mult timp, permitand acizilor grasi sa creeze cheaguri de sange la inima. Statul jos prelungit a fost asociat cu tensiunea arteriala marita si cu nivelurile ridicate de colesterol, iar oamenii cu cele mai sedentare vieti sunt de doua ori mai predispusi sa fie afectati de boli de inima decat cei care stau jos mai putin si care sunt mai activi in restul timpului.

Pancreas supraproductiv. Pancreasul produce insulina, un hormon care poarta glucoza catre celule pentru a ne da energie. Insa celulele din muschii inactivi nu raspund la fel de repede la insulina, asadar pancreasul produce mai multa si mai multa, ceea ce poate duce la diabet si la alte afectiuni des intalnite in ziua de azi. Un studiu efectuat in anul 2011 a descoperit o descretere in raspundul insulinei dupa doar o zi de la statul jos in mod prelungit.

Cancer de colon. Studiile au asociat statul jos cu un mare risc pentru aparitia cancerului la colon, la sani si endometrial. Motivul este neclar, insa o teorie este aceea ca excesul de insulina incurajeaza dezvoltarea celulelor. O alta este ca miscarea sporeste antioxidantii naturali care omoara radicalii liberi si potential cauzatori de cancer.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ