Oamenii sexy sunt mai egoisti

0
59
oameni sexy

Un nou studiu realizat recent a descoperit ca barbatii cu un trup mai atractiv sunt mult mai egoisiti si mai putin probabil de a favoriza egalitatea, comparativ cu cei care au un fizic acceptabil. In ciuda acestui fapt, femeile mai atractive din punct de vedere fizic nu arata nicio tendinta care sa sustina ca sunt mai egoiste si nici nu dau dovada ca ar fi mai putin interesate de egalitate. Concluziile rezultatelor provin din urma unui studiu, care a fost publicat in revista de psihologie Evolutionary Psychology.

Dr. Michael Price, cel care a condus acest studiu sustine: „Rezultatele sugereaza ca barbatii care arata mai bine din punct de vedere fizic sunt mai egoisti si nu se considera egali fata de ceilalti. Corelatia dintre atractivitate si egoism nu este departe de a fi perfecta, deoarece foarte multi astfel de barbati sunt si altruisti”.

Oamenii de stiinta au folosit un scanner 3D pentru a vizualiza corpul a 125 de barbati si femei. Apoi, aceste imagini au fost marcate in functie de atractivitate: in cazul femeilor de la talie in jos, si in cazul barbatilor de la talie in sus. Participantii au fost rugati de catre oamenii de stiinta sa completeze o serie de chestionare de personalitate, pentru a masura atitudinea acestora fata de egalitate si egoism.

Oamenii atractivi nu sunt interesati de egalitate sociala

Intr-o alta parte a studiului, un grup mai separat de oameni a fost rugat sa judece imaginile cu trupurile fotografiate si sa ghiceasca cat de egoisti si altruisti ar putea fi oamenii din imagine in realitate. Rezultatele au demonstrat ca, in timp ce oamenii se asteapta, in general, ca cei atractivi fizic sa fie mai egoisti si mai putin preocupati de egalitate, acest lucru a fost adevarat numai in cazul barbatilor, nu si a femeilor.

Dr. Price a mai adaugat: „Am constatat ca grupul <evaluator> a perceput ca atat barbatii cat si femeile atractive sunt mai putin altruisti si egalitari. Rezultatele noastre au demonstrat ca, de fapt, oamenii se asteapta ca barbatii mai atractivi sa se comporte in moduri mai putin favorabile fata de egalitatea sociala si economica”.

Cercetarea presupune ca femeile atractive ar putea sa nu fie la fel de egoiste precum pretind alti indivizi. „cateva studii au sugerat ca oamenii mai bogati au tendinta de a nu le pasa atat de mult de bunastare si egalitate, insa studiul nostru sugereaza ca atractivitatea este la fel de importanta ca bogatia, influentand aceste atitudini destul de tare”- mai adauga Dr. Price.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ