Oferim servicii străinilor, dar pentru ce sumă?

26
11

Cică România este ţara cu cele mai mici salarii din U.E adică vreo 200 de coco(euro) pe lună. Eu sunt la un liceu tehnic, şi pot să ies cu meseria de tehnician electronist, electrician, operator cablu/telefonie, omul care le repara pe toate sau tot ce conţine ceva electric şi mecanic. Mai am vreo 3 ani de liceu şi apoi vreau să plec în căutarea unui trai mai bun prin alte ţări europene şi nu numai, dar nu aş munci pentru orice sumă, depinde şi ce meserie. M+am gândit şi la o facultate sa devin inginer şi alte alea, dar cu ce rost? câţi nu sunt care au o facultate şi vând la benzinărie s-au aşează prin rafturi la super marketuri, că în alta parte nu au unde munci.

După ce m-am informat pe internet am aflat că un electrician câştigă în Franţa 1200 de euro, în Italia 1000 de euro şi în Belgia peste 1300 de euro lunar, păi la bani ăştia îmi convine să mă caţăr pe stâlpi, nu? Este un risc, dar pentru o viată mai bună mi-l asum fără regrete, plus că în alte ţări condiţiile de lucru sunt mult mai bune ca la noi.

Voi pentru ce sumă aşi oferi servicii străinilor??

26 COMENTARII

 1. Crede-ma ca eu cu asta ma ocup…si daca-ai sti pe vremea asta ce nasol e, te-ai razgandi :))
  Nu poti sta mult pe stalp pt ca-ti ingheatza labele si un salar de k*cat…

 2. In strainatate si un maturator are salariul unui director din Romania ! Se mai pune problema pe ce salar ai lucra ? Oricat de la 1200 euro in sus.

 3. Crezi ca e asa de usor sa stai departe de casa ? O fi el salar mare , dar te duci acolo , consumi lunar 500-600 euro chirie , mancare si haine . Pui de o parte restu , cand ajungi acasa si faci un calcul ai sa vezi ca ai pierdut un an pentru 10-20 milioane in plus :) . Nu ma refer la meseria de electrician , ci in general .

 4. Daca nu prea te leaga nimic de Romania, cel mai usor ajungi intr-o tara straina sa lucrezi cu peste 1000 euro, dar daca esti legat de Romania nu iti vine sa plec, si nu ma refer ca esti patriot, ci lucrurile care le ai in ROmania!

 5. eu am fost in 2004 in Anglia si salarul atunci era in romania la 70 lire sterline pe luna la functia care o aveam eu, si am fost trimis la ei sa ii ajut si aia lucrau lejer fara stres, cu aceasi functie ca si mine la 2000 lire sterline, deci la aia nu le venea sa creada, si sa nu mai spun ca in supermaketuri era mancare ca la noi si prindeam oferte chiar mai ieftin ca la noi, mai avem de tras mult si bine sa ii ajungem :(

 6. :)) sa mor de nu ai diploma ca mine :)) Tehnician Electronist ;)) da… dar eu lucrez si in domeniul electronicii inca de pe banciile scolii ;))Adaugand ca am un salar doar de 12 mil pot spune ca e o bataie de joc ;)

 7. Pentru 1000 si ceva de Euro as pleca dincolo. Eu sincer nu ma gandesc sa urmez o facultate cu profilul la care sunt ( mate/info ) ,ma gandesc la armata ,academia de politie …astea :X

 8. intradevar salariul e 1300 euro, dar chiria va fi de 500 euro, netu nu va mai costa 10 euro ci 40 .. si tot asta, oricum se traieste mai bine dar nu-ti imagina ca va fi raiul pe pamant

 9. 1200 de euro?:)) Aveti ganduri mari…500-600 nu va mai place?Tineti cont ca nu aveti experienta in domeniu si asa mai departe.Salariul poate sa creasca in timp insa nu garanteaza nimeni asta.
  Eu cred ca se pot face bani si in Romania dar trebuie un puct de plecare.
  Daca ar fi sa lucrez in afara …cred ca m-as multumi cu 800-900 de euro.

 10. de la 3000 euro in sus pe luna,altfel mai bine raman in Romania.
  E adevarat ca multi au terminat o facultate,dat nu toti care termina si stiu sa faca ceva in domeniul pe care il termina,adica nu toti sunt buni.Cei buni rezista si se descurca si in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ