Orase cu localnici lipsiti de adapost

1
11
localnici fara adapost
localnici fara adapost

Potrivit Comisiei pentru drepturile oamenilor a Natiunilor Unite, exista un numar de 100 de milioane de localnici fara adapost in toata lumea. Aceasta este o statistica uimitoare avand in vedere cat de imbelsugate sunt multe dintre orasele lumii.

Lisabona, Portugalia

Cei mai multi dintre oamenii fara adapost din Portugalia sunt concentrati in mare in orasele Lisabona si Porto. Rapoartele zpun ca in jur de 300 de oameni fara adapost dorm pe strazile Lisabonei in fiecare zi. In ziua de azi, membrii Comunidade Vida e Paz incearca sa convinga oamenii fara adapost din Lisabona sa ia parte la programe de reabilitare pentru a-si putea imbunatati calitatea vietilor pe care le duc.

Denver, Colorado

Potrivit raportului Point in Time din 2012 din cadrul initiativei Metro Denver Homeless, Denver a putut observa o crestere a populatiei fara adapost de la 411 la 964 intre anii 2011 si 2012.

Indianapolis, Indiana

Exista cel putin 2,200 de oameni fara adapost in fiecare noapte in orasul Indianapolis, ceea ce este echivalentul a in jur de 15,000 de oameni fara adapost pe tot parcursul unui singur an de zile. Cu toate ca acest oras este cunsocut pentru adaposturile sale, nu exista totusi suficiente adaposturi pentru a asigura locuinta intregii populatii de oameni fara casa.

Dublin, Irlanda

Intr-un studiu recent se arata ca aproximativ sapte oameni pe zi ajung sa nu mai aiba adapost in Dublin. In anul 2013, erau in jur de 2, 366 de oameni care s-au raportat a fi vazuti dormind pe strazile Dublinului in fiecare noapte. Esecul guvernului de a asigura un stoc suficient de asigurari sociale se spune ca ar fi radacina cauzei acestei probleme sociale.

Rio De Janeiro, Brazilia

Rio De Janeiro este foarte cunoscut pentru ca are o rata a vagabonzimii foarte ridicata cu peste 2,500 de oameni fara adapost in ultimul an.

Baltimore, Maryland

Potrivit unui studiu din 2011, exista in jur de 4,088 de indivizi fara locuinta in Baltimore, Maryland, multi dintre care sunt familii cu copii. Astazi, guvernarea orasului incearca sa puna capat acestei probleme sociale prin crearea de proiecte de ajutorare in asigurarea unor locuinte mai permisibile ca pret si prin intermediul asigurarilor de sanatate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ