Padurea- plamanul Terrei

0
55
padure

Un nou recensamant global care a analizat numarul total al arborilor de pe Terra, estimeaza ca numarul total de copaci s-a redus cu mai mult de 50% fata de momentul de la inceputurile civilizatiei umane.

Acest studiu este considerat a fi cel mai precis studiu in ceea ce priveste populatia exacta a numarului de arbori de pe pamant din prezent, dezvaluind ca exista 3,04 trilioane de copaci, ceea ce inseamna ca revin aproape 422 de copaci pe cap de locuitor. Oamenii de stiinta au utilizat imaginile satelitare, inventarele forestiere si tehnologii de procesare rapida pentru a calcula numarul exact de copaci de pe Terra. Noua estimare a constatat ca exista o pierdere de 7,5 ori fata de studiul realizat in trecut.

De asemenea, oamenii de stiinta au analizat si harti de acoperire a padurilor in prezent dar si din istorie, care au fost furnizate de Programul Natiunilor Unite pentru Mediu, pentru a estima care este numarul total de pierderi de padure in prezent. Astfel, in urma studiului, oamenii de stiinta au descoperit ca omenirea a pierdut mai mult de 46% din suprafata totala de paduri, de la inceputul civilizatiei umane si pana in prezent.

Autorul studiului, Thomas Crowther, post-doctorand la Scoala de Sivicultura de la Yale, a declarat ca ”arborii reprezinta cele mai importante si cele mai critice organisme de pe fata Pamantului iar, din pacate, abia acum incepem sa intelegem importanta lor la nivel global.”

Recensamantul padurilor

Acest studiu de estimare a numarului total de arbori din lume va ajuta oamenii de stiinta sa inteleaga mai usor rolul arborilor in distributia speciilor de animale si plante din lume, efectele schimbarilor climatice dar si modul in care copacii isi ”selecteaza” mediul de viata. De asemenea, acest studiu ar putea ajuta oamenii sa inteleaga care este rolul arborilor in ciclul global al carbonului. Padurile absorb si stocheaza dioxidul de carbon din atmosfera cu ajutorul fotosintezei, astfel ca produc si elibereaza oxigen ca si produs secundar. In acest fel, copacii joaca un rol cheie in procesul de atenuare a gazelor cu efect de sera din atmosfera.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ