Pasi mici pentru un job castigat

0
5
prima zi munca
prima zi munca

Atunci cand esti la inceput intr-o firma si te afli in statutul noului coleg sosit printre monstrii sacri ai locului de munca in care in cele din urma te-ai incadrat, ai face bine sa faci pe umilul in prima luna si sa nu iti dai prea multa importanta, pentru ca ai putea fi considerat cu nasul pe sus si atoatestiutor prefacut. Dar nu este ok nici sa taci din gura mereu, sa fii retras si sa nu iti impartasesti punctul de vedere, mai ales atunci cand crezi ca este cazul.

Ai putea fi tentat sa faci unele sugestii pemntru inceput, insa mai bine impartaseste metodele pe care le folosesti pentru a reusi sa duci la capat o sarcina si nu sa spui oamenilor ce trebuie sa faca. Atitudinea de bossy strica mereu, indiferent pe ce post te afli. Asigura-te ca vei respecta mereu pe colegii de munca si pe sefi, dar si ca vei afisa entuziasm pentru ceea ce are de oferit compania in care te afli.

Atunci cand vine vorba despre a-ti lasa amprenta, a-ti gasi un mentor este cel mai bun pas pe care l-ai putea parcurge pentru a deveni mai mult decat esti si pentru a fi un angajat mai bun. Pastreaza o fereastra deschisa spre campionii care te pot ghida si ajuta in timp ce cariera ta progreseaza.

A intalni noi oameni este super captivant si amuzant, insa toata lumea stie ca este de asemenea terifiant atunci cand incepi in nou job, mai ales daca acea companie este deja pe piata de ceva ani buni si nu este la inceput de drum cu o echipa noua. Insa, nu te transforma in acea persoana care sta retrasa in coltul ei, fa un efort si iesi in evidenta sau macar socializeaza cat de cat. Stai langa colegii tai zi de zi la pranz si socializeaza.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ