Pesteri pentru scufundatorii pasionati

3
26
scufundari
scufundari

Exista locuri si locuri, si printre aceste locuri, exista si niste pesteri minunate doar ca subacvatice potrivite exact pentru scufundatorii pasionati.

Mill Pond, SUA

Localizat in Florida, Mill Pond arata ca un lac linistit de la suprafata. Insa, sub apa, scufundatorii pot explora  o pestera calcaroasa lunga de 1500 de metri. Zona dispune de asemenea de utilaje pentru plimbat pe apa sau de inotat pentru familii care nu isi pot dori sa intre in pestera subacvatica. Este unul dintre cele mai bune locuri in care sa-ti petreci vacanta, nu-i asa?

Blue Abyss, Mexic

Mexic este casa a unui numar destul de mare de pesteri subacvatice. Scufundatorii in aceste pesteri ca si Abisul Albastru trebuie sa se confrunte cu o sarcina obositoare, astfel ca daca vei avea de gand sa cobori acolo, sa cobori cu niste scufundatori experimentati.

Abisul Albastru este una dintre cele mai frecventate pesteri. Pestera atrage scufundatori multi in subacvaticul sau. Multi dintre acestia privesc acest loc ca pe o provocare, in timp ce altii isi doresc doar sa exploreze locul.

Sac Aktun, Mexic

Alta pestera impresionanta subacvatica care se regaseste in Mexic este Sac Aktun care este localizata langa Tulum, Mexic. Pestera are scari care duc langa apa si exista gradini frumoase in toata zona, la fel de bine. Radacini de copaci atarna in apa si asigura locuri de hranit pentru pesti si pentru broastele testoase. Scufundatorii pot explora pesteri mai mici care se extind din cea principala.

El Cenote, Cuba

Cuba este casa a unor pesteri simple subacvatice care pornesc de la o adancime de 20 de metri si ajung pana la 80 de metri la fund. Un tunel de 800 de metri este pin de formatiuni fascinanate stancoase si de creveti. Pestera contine trei din patru metri de apa fresh si apoi apa sarata sub acest nivel, rezultand in niste nivele interesante de pesti la ambele nivele.

3 COMENTARII

  1. Apropo de Mill Pond. Florida in sine este asezata in mare parte pe un relief care este compus din lacuri subterane, ceea ce a devenit o reala problema pentru oamenii de acolo. Au fost foarte multe cazuri cand cladiri intregi efectiv s-au naruit sub pamant din cauza solului slab si a apei subterane.

LĂSAȚI UN MESAJ