Pierderea animalului de companie

0
12
pierdere animal companiepierdere animal companie
pierdere animal companie

A trebui sa faci fata suferintei cauzate de pierderea animalutului tau drag poate fi una dintre cele mai dificile experiente pe care o poti trai vreodata in viata ta. A pierde un animal este ca si cum ai pierde un membru al familiei, in cele mai multe dintre cazuri, mai ales pentru stapanii care l-au iubit. Cei mai multi oameni vor trece prin aceleasi procese de jelire, manie, vina si poate si negare.

Toate aceste emotii sunt naturale si sunt niste pasi esentiali catre vindecarea cea mai din urma. Odata ce socul initial a trecut si ai avut timpul necesar sa jelesti, ai putea sa aci pas cu pas ca sa treci mai departe cu viata ta si poate sa iti iei chiar un alt animal de companie. Asta implica pastrarea vie a amintirii anialutului tau si faptul ca nu vei uita vreodata cat de important a fost in viata ta si cat de mult sprijin emotional ti-a oferit.

Acorda-ti suficient timp ca sa poti jeli asa cum se cuvine. Nu acorda atentie celor care nu sunt capabili sa-ti inteleaga pierderea si care fac comentarii de genul „Nu era decat un animal de companie.” Ei nu vor inteege niciodata daca nu au trecut prin asa ceva. Fiecare este indreptatit sa aiba propriile crezuri si manifestari, asadar cel mai bine ar fi sa ignori sau sa te ridici si sa parasesti locul in care sunt acele persoane neintelegatoare.

Permite-ti sa simti orice ai putea sa simti dupa pierderea animalului tau de companie pentru ca te va elibera in cele din urma. Aminteste-ti ca aceasta etapa va fi mereu cea mai grea dupa pierderea suferita.

Gaseste o cale prin care sa-ti iei adio. Ingropaciunile de animale de companie ce au decedat sunt din ce in ce mai populare metode prin care iti poti conduce animalutul pe ultimul drum din viata. Sunt probabil companii care ar putea sa faca asta pentru tine sau ai putea sa faci asta de unul singur.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ