Poluarea aerului

0
57

Poluare AerPoloarea aerului este un fenomen in care eliberarea de chimicale nocive in atmosfera rezulta in contaminarea aerului, astfel facandu-l nepotrivit pentru diferite forme de viata. Este considerat unul din cele mai serioase probleme de mediu din lume, ce nu este surprinzator, in timp ce nu duce la diferite probleme de sanatate la oameni, dar distruge de asemenea si stratul de ozon, ce in schimb are propria problema de efecte nocive. Avand acest lucru in considerare, este mai mult decat evident ca prevenirea poluarii aerului ar trebui sa fie prioritatea noastra, si ar trebui sa inceapa de la nivelul radacinii ierbii, din partea noastra.

De ce este important sa prevenim poluarea aerului?

Poloarea aerului este realizata de diferite substante chimice care sunt lansate in atmosfera Pamantului, ca rezultat intamplarilor naturale sau activitatilor umane. Cauzele naturale includ eruptiile vulcanice, eliberarea gazului meta, focului salbatic si asa mai departe, in timp ce cauzele antropice includ generarea puterii, depunerea de deseuri, folosirea automobilelor, solventii si multe altele.

Lista substantelor chimice ce au tendinda de a contamina aerul include dioxidul de carbon, monoxidul de carbon, oxidul de nitrogen, oxidul de sulfur si asa mai departe. Concentrarea mare a acestor substante in atmosfera fac oamenii si animalele vulnerabili la efectele lor periculoase. De fapt, efectele poluarii aerului sunt mai intense decat credem. Studiile au afisat ca aproximativ 500.000 de Americani au murit din cauza bolilor cardiopulmonare, cauzate ca un rezultat de inhalarea particulelor fine din atmosfera, in fiecare an.

Pericolele naturale, cum este incalzirea globala si ploaia acida sunt de asemenea asociate cu poloarea aerului pana la o extindere semnificativa.  Aceste efecte daunatoare a poluarii aerului cer o implementare urgenta a diferitelor masuri preventive, cu cat mai repede facem acest lucru, cu atat este mai bine pentru noi in general. Asa ca ar trebui sa ne gandim la prevenirea poluarii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ