Profesia de contabil, un viitor la care sa speri

0
47

In lumea incerta in care traim se prea poate ca nimic sa nu mai fie ceva sigur. Daca ne uitam la cazurile celor care au trait si au muncit o viata in fabrici si uzine insa au ajuns sa schimbe locul de munca ce credeau ca le vor aduce si pensionarea ne dam seama ca avem mereu nevoie de o adaptare la vremurile in care traim. Asa se face ca lumea contabila este cea care sa iti ofere sanse de viitor.

Meseria de contabil si serviciile incluse

La un nivel mediocru contabilul iti va oferi evidenta economica care sa iti tina pe picioare afacerea si bunul mers al lucrurilor. Insa intr-un mod mai detaliat si mai avansat vei gasi sprijinul necesar pentru tot ceea ce inseamna contabilitatea financiara si de gestiune, contabilitatea fiscala si tot ceea ce tine de managementul contabilitatii, de salarizare si resurse umane. Cu alte cuvinte o sumedenie de aspecte care sa iti faciliteze modul in care iti rezolvi lucrurile, nevoile. In acelasi loc iti vei gasi expertul contabil pentru fiecare sarcina in parte.

Asa cum gasesti aici meseria de contabil nu se rezuma numai la partea de servicii minimaliste. Ba dimpotriva, se tine cont de faptul ca acolo unde o sarcina se leaga de cealalta sa se faciliteze modul prin care clientul beneficiaza de cele necesare si contabilul sa isi faca munca la nivel complex.

Tinand cont de faptul ca anumite domenii sunt fara doar si poate cu continuitate nu este de ignorat ca munca contabila este o profesie de viitor. Legile se mai schimba, se adapteaza, se modifica insa intr-o oarecare masura vor ramane cu acelasi substrat. De un contabil ai nevoie mereu. Si pe cat de vag ar putea suna asta pentru unii pe atat de complex cand iti detaliezi domeniul. E ca si cand nevoia este mama invataturii astfel ca vei realiza ca la partea de resurse umane nu numai ca trebuie sa intocmesti toate actele de salarizare insa tine de contractele  de munca si de modificarile ulterioare. Evidenta salariilor, plata impozitelor, state de plata si fise fiscale ce se cer conform legii sunt doar cateva din aspectele ce se leaga de acest domeniu.

Mai mult decat atat, doreste-ti sa faci mai multe. Cand faci parte din categoria celor care tintesc spre mai mult iti imbunatatesti modul de activitate, iti largesti orizontul si nu in cele din urma avansezi. Evoluezi asa cum si societatea in care traim o face. O firma care se respecta nu numai ca se va orienta spre client insa va oferi acestuia si consilierea de care are nevoie. Pana sa decizi ca ai luat drumul cel mai bun ti se explica totul ca la carte. Pe cat de banal ti se pare pe atat de necesar. Mai ales cand ofertele ce vin tin mereu cont de cazul personalizat, de o analiza a cazului specific.

Una peste alta, munca de contabil intr-o firma specializata sau chiar pe cont propriu iti ofera un domeniu vast in care sa te dezvolti si sa iti pui in aplicare cunostintele, cu multumirea de a face un strict necesar pentru clientii ce se bazeaza pe tine.

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ