Pufuletii nocivi

1
102
pufuleti nocivi
pufuleti nocivi

Cine sustine ca pufuletii sunt nocivi are foarte mare dreptate si cine sustine reversul situatiei, ca pufuletii sunt 100% naturali si sanatosi ar trebui sa se mai gandeasca de cateva ori si sa ia in considerare urmatoarele lucruri negative ce tin de felul in care sunt produsi pufuletii si ce riscuri ne asumam in cazul consumului repetat de pufuleti.

Aceste snaksuri crocante, din malai grisat, colorate si gustoase nu sunt atat de sanatoase pe cat am vrea sa credem. Ceea ce vedem la exterior si ceea ce simtim atunci cand ii gustam nu ar trebui sa ne pacaleasca intru a crede ca de fapt pufuletii sunt naturali. Aceste alimente pe care le consumam intre mese mai mult sau in pauze nu sunt recomandate nici macar adultilor, daramite copiilor.

Pufuletii se fabrica prin expandarea fainei de porumb, careia i se adauga glucide, substante care ridica indicele glicemic, dar mai ales numarul de calorii. Aceste snaksuri din malai contin de asemenea si aditivi alimentari, care pot dauna concentrarii, dar contin si colorantul tatrazina, care poate provoca astm, eczeme si urticarie. Pe langa toate aceste substante continute si neplaceri ce pot fi cauzate de pufuleti, continutul ridicat de sare din acestia ar trebui de asemenea avut in evidenta.

Nici macar malaiul, faina de porumb din care sunt facuti pufuletii nu se stie a fi naturala, ci mai degraba se crede ca provenineta malaiului este mai putin cunoscuta si dubioasa. Aceasta faina poate sa fie modificata genetic mai degraba si pretul mai mic al unei pungi de pufuleti nu face decat sa recunoasca acest lucru.

Uleiul vegetla care se foloseste pentru fabricarea pufuletilor poate fi de asemenea un factor de risc, din cauza temperaturilor ridicate la care ajunge, fiind chiar toxic. Pe langa sarea in exces, prafurile de boia, care sunt de asemenea nu foarte naturale, pufuletii mai contin si sare si, unele tipuri de zahar, chiar si alti coloranti toxici care pot sa dauneze foarte grab organosmului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ