Schimba-ti vechile comportamente

0
12
comportamente vechi
comportamente vechi

Nu putem schimba chiar felul in care ceilalti se comporta, si nici nu asta este treaba noastra, insa chiar ar trebui sa fim si sa vrem sa fim constienti de comportamentul nostru propriu si sa il schimbam atunci cand realizam ca nu ne face fericiti. Un punct de pornire este de obicei facut atunci cand vom renunta la toate acele reuniuri de familie sau acele petreceri cu rudele de sarbatori, si in schimb ramananc acasa fericiti si mult mai cu pace in suflete si cu liniste.

Ce inseamna acest lucru? In cele din urma, noi decidem ceea ce se va intampla in jurul nostru. Daca vom dori armonie, am putea sa o creama fara sa ne pierdem integritatea si limitele. Ideea este ca nu trebuie sa gandm ca ar trebui sa multumim vreodata pe toata lumea, pentru ca este imposibil, ci mai degraba sa-i lasam sa fie cine sunt, fara a-i judeca. Facand asta, putem schimba totul, dca nu pe ei, macar pe noi insine.

Nu este atat de usor sa ne separam noi insine de drama unor situatii egative de familie atunci cand acestea apar. Insa cheia acestor lucruri sta in dorinta noastra de a ne simti bine si de a depasi situatia de care vrem sa ne detasm la un moment dat. In final poate fi destul de simplu: Vrem sa avem dreptate sauvrem sa fim liberi? Ce conteaza cel mai mult in vietile noastre?

Cu adevarat, scopul nostru nu este de a accepta rolul pe care familia ni l-a dat, pentru ca oti avem cate un rol in aceasta, un rol pe care probabil l-am acceptat fara a ne gandi prea mult la el. Scopul nostru este sa fim cine vrem sa fim indiferent de ceea ce se intampla in jurul nostru. Atunci cand vom inceta sa mai incercam sa demonstram ceva cuiva.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ