Se folosesc camerele video din scoli?

1
9

De o buna perioada de timp s-au montat camere video pe la colturile scolilor si pe holurile acestora. Ma intreb insa daca cineva le urmareste in timpul orelor de curs si a pauzelor sau doar sunt puse de forma. Nu de putine ori elevii au aratat semne obscene la camere si acestia stau bine mersi si nu patesc nimic.

Totusi este o investitie destul de mare facuta de scoli-licee/minister si sa le monteze doar de forma nu cred. Gardienii habar nu au sa raspunda sau cel putin asa spun ei cand cineva ii intreaba daca ele functioneaza sau nu. Ideea de a monta camere video cred ca este foarte buna pentru ca pe ele se poate observa daca elevii se bat pe holuri, daca cei mari se iau de cei mici sau cele de afara sunt foarte bune de asemenea. Nu se mai pune problema necunoscutilor ce intra si ies, pe camere se poate vedea oricand cine intra, cine iese si ce a facut in incinta scolii/liceului.

Mai ramane valabila inca o optiune, camerele pot inregistra pe HDD-uri, DVD-uri iar cand se intampla ceva cei ce raspund de monitorizarea lor sa caute filmarea strict din ziua cu pricina pentru a vedea care au fost problemele.

1 COMENTARIU

  1. Pai din ce vad la televizor aceste camere de supraveghere a elevilor exista doar ca la supraveghere nu este nimeni!

LĂSAȚI UN MESAJ