Se poate lua un calculator cu 200 de euro ?

37
95

Mă refer la programul acela de la minister prin care o familie primeşte 200 € pentru achiziţionarea unui calculator. Sincer nu ştiu dacă se poate, dacă se poate se întâmplă foarte rar pentru că nimeni nu prea îndeplineşte acele condiţii pentru a primi banii.

Acest program este strict pentru şomeri şi ce îi drept sunt şomeri în România, de ei nu ducem lipsă.  Şi clasa mea a fost anunţată de acest program de către dirigintă dar din 28 de elevi, unul singur poate depunde dosarul.

Şi cam aşa este pe la toate clasele. Venitul brut pe membru de familie nu trebuie să depăşească 150 de lei iar la foarte multe familii această sumă este depaşită. Şi la mine de asemenea, depăşesc cu 348 de lei suma aceea şi sunt 3 membrii în familia mea. Norocul celor cu familii numeroase.

Vroiam cu banii ăia să îmi mai upgradez puţin calculatorul. Un HDD, o memorie RAM poate şi un DVD-WRITTER dar se pare că tot cu banii din buzunarul meu trebuie să plătesc. Aşa e în România.

Dacă totuşi sunt oameni care nu depăşesc acea suma, vă recomand să faceţi dosarul acela şi să luaţi banii statului că tot de la voi sunt şi ăia.  Suma este mică şi oricum va trebui să mai puneţi de la voi, un calculator bun nu ştiu dacă se găseşte aşa de ieftin. Succes, o să aveţi nevoie.

37 COMENTARII

 1. Am multi colegi care au luat… Le-au dat calculatoare destul de bunicele… Statu’ iti da 200€, dar nu te lasa sa iei ce vrei… cu banii aia cumperi calculatorul pe care ti-l pun la dispozitite cei cu programul…

 2. Da … e adevarat poti achizitiona , dar dupa cum ai spus si tu greu indeplinesti conditiile , la fel sunt si cu bursele de 300 ron lunar , pentru cei cu venit mai mic de 150 ron per membru .

 3. Acest program a fost creat in special pentru acei copii care stau la tara, ca acolo sigur se gasesc mai multi sa se incadreze.La oras sunt foarte putini, cum ai precizat si tu.

 4. Se poate.
  Eu mă descurc cu 780 MB ram de 4 ani de zile. Şi folosesc photoshop şi alte programe. Am jucat şi cod 4 pe el. Pentru office e mega-suficient 1 gb ram.

 5. banii aia se dau pentru cei care nu au o situatie financiara buna. Nu sponsorizeaza blogurile si nici nu upgradeaza calculatoarele actuale.
  N-are nici o legatura Romania cu faptul ca tu vrei sa fraudezi si sa-i iei banii unuia care poate chiar are nevoie de ei:), parerea mea.

 6. da e foarte greu sa te incadrezi! iar pe vremea mea cu cei 200 de euro nu puteai sa iti iei un PC nici la mana a 2-a…
  Trebuia sa mai pui de la tine inca pe atat. Si cum cei care au veniturile alea n-aveau cum cred ca a fost un proiect ruinat de la temelie

 7. Dacă în magazine gen Carrefour găsești cu 1400 un calculator destul de performant, echipat complet (monitor, tastatură, mouse), cu DVD-WR, nu cred că un elev nu și-ar putea găsi o soluție acceptabilă cu 200 de euro. Banii ăia sunt pentru educație, acces la informație, internet, pentru studiu adică (nu îți trebuie cine știe ce bombă pentru asta), nu ca să joci cel mai șmecher joc ieșit anul ăsta.

  Iar la mâna a doua, cu 200 de euro poți lua niște laptopuri destul de ok, nu performant, dar să îți faci treaba cu el.

 8. Cu 800 Lei ai putea sa iti iei cam asa ceva: Sempron 140 (2.7ghz) sau Intel Celeron 430 (1.8 ghz), 1GB RAM DDR3, HDD 250 GB, restul onboard. Eu zic, este ceva decent. Dar din pacate nu iei si monitor..

LĂSAȚI UN MESAJ