Solstitiul de vara si ritualurile

2
24
solstitiu

Este momentul de mijloc (Midsummer) al anului solar, iar oamenii sarbatoresc din cele mai vechi timpuri solstitiul de vara. Solstitiul de vara se petrece, cel mai adesea, in jurul datei de 21 iunie, iar acest lucru inseamna ca soarele trece deasupra orizontului maxim, iar ziua este mai lunga decat noaptea.

In afara de aspectele naturale pe care actiunea solstitiului le implica, acest fenomen este plin de momente magice. Se zice ca zanele si spiritele naturii isi fac intrarea in lume, in acest moment. Acesta este unul din cele mai potrivite momente pentru a indeparta obiceiurile proaste. Pe timpul solstitiului, umbrele sunt cele mai scurte, in special in mijlocul zilei.

Traditia spune ca acesta este momentul in care sunt indepartate spiritele care iti vor raul. Oamenii beau ceai dintr-o planta perena, fiind numita in popor- planta care urmareste diavolul. Este considerata o planta spirituala, deoarece ii protejeaza pe oamenii care beau ceai din aceasta planta impotriva spiritelor demonice care umbla pe pamant in aceasta perioada.

De mii de ani, mai in toate regiunile acestei lumi, solstitiul de vara a constituit una dintre cele mai frumoase si puternice sarbatori din an.In Marea Britanie, o multime de oameni se aduna in fiecare an, la celebrul sanctuar de la Stonehenge, si sarbatoresc cea mai lunga zi din an, comunicarea cu spiretele naturii, deschiderea portilor cerului si primesc cu bucurie vara.

Iata cateva idei de ritualuri pe care le poti face in timpul solstitiului:

Ia ceva care reprezinta lucrul pe care vrei sa-l alungi, si pune-l in lumina directa a soarelui de la rasarit, la pranz sau la apus.

Pe o lumanare, inscriptioneaza ceea ce vrei sa eliberezi, cu ajutorul unui cui, dupa care aprinde-o. Unii folosesc lumanari albe sau negre pentru a alunga spiritele, aceasta fiind o metoda de purificare spirituala. Daca te simti amenintat de ceva sau de cineva, aprinde lumanarea cu cateva zile inainte de solstitiu, dupa care poti aprinde o alta pentru a-ti invoca cele mai ascunse dorinte pe care le ai.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ