Stiinta: Adevar si Falsitate

0
28
stiinta

Iti mai aduci aminte prima data cand ti-ai intalnit cel mai bun prieten sau cand ai intalnit iubirea vietii tale? Un nou studiu face lumina in acest caz, incercand sa demonstreze modul in care procesam aceste intalniri initiale in amintirile noastre. In asemenea situatii, parca nu mai gandim chiar limpede, asta este clar, insa ceea ce simtim atunci intrece orice limite ale imaginatiei. Iubind orbeste, uitam parca de noi si ne dedicam numai celui de langa noi pe care dorim sa il vedem fericit, indiferent de cum ne simtim noi in aceste relatii.

Adevar sau falsitate, nu se stie, insa acum exista unele cercetari legate de crearea unui creier nou nout – artificial. Cultivarea de tesut cerebral a mai fost realizata si de alte studii inainte, dar cercetarile mai indraznete au anutat recent ca abilitatea oamenilor de stiinta de a crea creier uman in laborator a devenit o realitate, dupa ce experimentele au parcurs un drum foarte lung. Nu-i asa ca suna foarte ciudat a crede ca putem sa ne inlocuim creierele cu unele mai destepte? Este adevar sau deocamdata ramane la stadiul de fals?

Alta fapt stiintific: Celebrul fizician Stephen Hawking sustine ca nu ar trebui sa ne panicam daca ne-am afla blocati intr-o gaura neagra. Stiinta de la ora actuala sustine ca gravitatea unei gauri negre este atat de puternica incat absolut nimic, nici macar lumina, nu ar mai fi in stare sa scape din interiorul sau. Pai, si acest lucrur este de bine sau de rau? A ramane blocati intr-o gaura neagra este ca si cum am fi in rai? Nu prea credem. Ori nu a stiut Hawking sa se faca inteles, ori acesta in sine isi doreste sa fie prins intr-un asemenea loc. Pana la urma, ceea ce spune el este o contradictie totala.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ