Sunetul vindeca

0
18
sunet

Putem simti cu tot trupul vibratia pe care o primim atunci cand pornim radio-ul iar melodia noastra preferata este difuzata, sau primim o senzatie placuta atunci cand stam in liniste si auzim sunetul relaxant al ploii. Exista un fel de pace palpabila atunci cand suntem absorbiti in liniste si parem mai tineri in momentul in care auzim sunetul vantului care misca copacii. Nu exista nicio indoiala ca sunetul are efecte subtile dar profunde asupra corpului, mintii si spiritului nostru. Insa, cum functioneaza sunetul mai exact, pentru a ne vindeca?

Ai ascultat vreodata o orchestra care se pregatea sa cante o simfonie revigoranta? Initial, sunetele provenite de la diferitele instrumente muzicale iti vor lasa senzatia ca timpanul tau aude o cacofonie, dar, in momentul in care muzicantii isi acordeaza instrumentele, sunetul eliberat are puterea sa aduca pace si entuziasm asupra ta, muzica placuta fiind asemanatoare cu cele mai tari activitati de pe pamant.

Corpul functioneaza aproximativ in acelasi mod. Daca un singur instrument muzical canta propria linie melodica – cum ar fi organele sau sistemele de organe in cazul uman, care isi indeplinesc functia pe care o au -, atunci cand acestea nu sunt in armonie cu restul organismului, este foarte probabil ca bolile sa isi faca aparitia. Terapistul Dr. John Beaulieu explica ca „principiul fundamental al medicinei energiei este acela ca un camp energetic genereaza comportamentul fizic, emotional sau mental, sau chiar simptome. Daca schimbam campul energetic, cel fizic si emotional, si comportamentul mintal se va schimba foarte mult.”

Cimatica

Una din cele mai eficiente modalitati de a schimba campul energetic al omului este prin intermediul stiintei, numita cimatica. Cu toate ca nu a fost primul care a descoperit ca sunetul poate vindeca, Dr. Hans Jenny, a reusit sa realizeze unele experimente cu ajutorul carora se poate observa care este impactul sunetului asupra mintii umane. Dr. Jenny sustinea ca evolutia a fost rezultatul vibratiilor, acestea fiind baza formei, asa cum celula este baza tuturor formelor de viata. Dr. Jenny si-a dat seama ca putem vindeca trupul cu ajutorul sunetului, folosind anumite frecvente.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ