Top 3 cele mai ciudate lacuri din lume

0
47

In mod normal, lacurile reprezinta un subiect interesant de dezbatut. De la culori ciudate pana la formatiuni spectaculoase, si chiar si pana la lacurile mortale, exista o serie de astfel de formatiuni geografice ce merita intreaga atentie, fiind numite de specialisti ca cele mai ciudate si bizare din lume.

Lacuri bizare

1.Loch Ness, Scotia- acest lac este extrem de faimos si are si un motiv: faimosul monstru din Loch Ness- „Nessie”. Ei bine, monstru este cunoscut, in general, ca fiind o creatura ce locuieste in lac, tranformand aceasta zona intr-o zona turistica de succes. In ceea ce priveste volumul sau, Loch Ness este cel mai mare lac din Scotia si contine mai multa apa dulce decat toate lacurile din Anglia si Wales, combinate. Claritatea apei este scazuta din cauza continutului de sol- lucru care a alimentat si legenda creaturii mitice a monstrului Nessie.

2.Vostok- cel mai mare lac subglaciar din Antarctica, Vostok este, literalmente, neatins de mana omului de milioane de ani, fiind „inchis intr-o carapace de gheata”. Din cauza acestui lucru, oamenii de stiinta estimeaza ca aici ar trai creaturi mai putin obisnuite, posibil chiar si o legatura daca ar exista viata si pe alte planete- daca viata intr-adevar poate exista in acest lac, exista posibilitatea ca ea sa reuseasca sa traiasca si in alte conditii inospitaliere de pe alte planete.

3.Marea Moarta- in mod normal, Marea Moarta nu este cunoscuta ca un lac ci, mai degraba, este un lac cu apa sarata. Marea de Sare- cunoscuta si sub aceasta denumire- se afla la est, langa Iordania si, la vest, langa Israel. Este de 9 ori mai sarata decat oceanele, ceea ce inseamna ca nicio creatura nu poate trai in ea- de aici si denumirea de „Moarta”. In timp ce mai exista unele lacuri ceva mai sarate, niciunul din acestea nu este la fel dd]e cunoscut, Marea Moarta atragand mii de turisti din intreaga lume.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ