Top 5 locuri din lume pe care nu le poti vizita

0
30
menwith-hill
  1. Menwith Hill

Este un loc sub administratia Fortelor Aeriene Britanice, cunoscut pentru legaturile cu reteaua de spionaj Echelon. Baza Menwith Hill este langa Harrogate in nordul Yorkshire-ului, Anglia. Este cea mai mare statie de monitorizare electronica din lume, care deserveste atat Regatul Unit al Marii Britanii, cat si Statele Unite. Aici este cheia retelei mondiale de supraveghere electronica si spargerea codurilor secrete, adica ceea ce se numeste “hacking”.

  1. Mount Weather

La 74 de km distanta de Washington DC, exista o baza militara secreta, localizata in adancurile unui munte, langa o localitate rurala Bluemont, Virginia. Mount Weather este de fapt un oras subteran.

  1. Camera 39

Aparuta in 1970, Camera 39 este una dintre cele mai secrete organizatii din lume. Misiunea ei: sa obtina sustinerea straina pentru regimul nord-coreean al lui Kim Jong II, liderul suprem al Coreei de Nord.

Puternica entitate care exista de zeci de ani este banuita ca ar scoate fonduri din contra-afaceri si contrabanda cu droguri si arme. Banii sunt folositi de Kim, potrivit expertilor, numai ca sa cumpere loialitatea oficialilor de rang inalt si sa pastreze controlul asupra tarii. Camera 39 se banuieste ca este localizata intr-o cladire a Partidului Muncitorilor din Pyongyang.

  1. Area 51

Aria 51 este cunoscuta pentru natura secreta si incontestabila legatura ca studii clasificate despre fenomene neobisnuite.

Asa se face ca a devenit un punct de interes pentru teoriile modern legate de OZN-uri. Localizata langa Lacul Groom, este o mare baza militara secreta care sustine dezvoltarea testelor experimentale si a sistemelor de arme. Perimetrul de securitate este pazit de forte militare private. Baza nu apare pe nicio harta publica a Statelor Unite. Cine incearca sa patrunda in aria de securitate risca sa fie ucis.

  1. Arhivele secrete ale Vaticanului

Biblioteca Vaticanului. Este cea mai misterioasa institutie din tot statul papal. Cei aproape 50 de km de rafturi pline cu documente au “reputatia” de a ascunde informatii despre scandaluri in care au fost implicate personalitati importante, secrete si descoperiri dintre cele mai socante, toate pastrate in siguranta de-a lungul a secole de tacere si discretie.

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ