Utilizarea eficienta a timpului de dupa lucru

0
41
timp dupa lucru

In timpul vietilor noastre, cautam mereu sa ne perfectionam si sa ne umplem timpul cu cele mai interesante si de ajutor activitati ce ar duce la implinirea noastra. A fi de succes intr-un anumit domeniu poate aduce foarte multa fericire cuiva, la fel de bine ca si salariul de la sfarsit de luna. Asta ne asigura o viata buna, intretinerea familiei, plata cheltuielilor, cumpararea de lucruri frumoase, dar si calatoritul in timpul concediului.

Totusi, in aceste vieti aglomerate nu trebuie sa uitam faotul ca la urma succesulnu va insemna nimic daca uitam de cei drgi noua si ii lasam pe acestia sa ne uite la randul lor. Nu suntem niciodata prea ocupati pentru a ne face timp de toate aceste lucruri dupa munca, insa ceea ce ne trebuie este putina indrumare in acest sens.

  • Sfarseste programul de munca la fix. Asa cum ni se intampla unei majoritati dintre noi, nu terminam programul de lucru la fix, asa cum este indicat in orar, ci depasim cu cateva zeci de minute, chiar ore, ceea ce ar trebui sa insemne timpul de munca. Daca ne dorim sa avem suficienta energie pentru a ne crea o viata personala separata de cea profesionala, atunci trebuie sa stim cu sa manageriem o asemenea situatie.
  • Odihna timp de jumatate de ora. In ziua de azi, toti ne cam grabim si nu avem nici macar rabdare sa ne luam cele 30 de minute – o ora care ni se cuvin pentru pauza. Chiar si pauzele de la pranz alaturi de colegi la o cafea nu ni se mai par atat de incitante. Si totusi, pentru a face fata stresuui intampinat in fiecare zi, trebuie sa invatam sa ne relaxam si sa ne odihnim in timpul care ne este alocat numai noua, de unii singuri.
  • Planificarea saptamanii viitoare in timpul weekend-ului. Tindem sa ne facem o multime de planuri pentru cele cateva zile libere care urmeaza la sfarsit de saptamana, dar de ce nu am face la fel si pentru saptamana de lucru care urmeaza?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ