Utilizari inedite ale bananelor

0
18

bananeBananele sunt extrem de delicioase si sanatoase si pot avea mult mai multe intrebuintari decat cele foarte bine cunoscute de noi si anume de cele alimentare. Iata cateva utilizari total neobisnuite ale bananelor:

  • Chiar daca nu stiati pana acum, cojile de banane sunt ideale pentru a lustrui pantofii. Se freaca o coaja de la banana pantofii dupa care se sterge cu o carpa moale. Pantofii vor arata mai lustruiti decat i-ar fi putut face orice crema pentru pantofi.
  • Partea din interior a bananei poate fi folosita pentru dinti. Ea contine magneziu, mangan si potasiu iar aceste substante au efectul de albire a dintilor.
  • Datorita multitudinelor de proprietati pe care le are banana ajuta foarte mult si contribuie mult la sanatatea tenului. Se poate face o masca dintr-o banana zdrobita foarte bine pana cand se transforma intr-o pasta. Se aplica pe fata si se lasa sa actioneze aproximativ 15-20 de minute dupa care se clateste cu apa rece fata.
  • Plantele au mai tot timpul praf pe ele si chiar daca le stergem cu cae tot raman cu un aspect neplacut. Bananele insa pot fi folosite cu succes pentru a da luciul frunzelor. Daca le stergeti cu coji de banane acestea vor deveni stralucitoare si se vor mentine asa o buna perioada de timp.
  • Bananele pot fi folosite si pentru un gomaj facial. Se amesteca o banana cu o lingura de zahar si se amesteca foarte bine pana cand se transforma intr-o pasta. Se pune crema respectiva pe fata si se lasa sa actioneze. Masca va actiona la fel ca un exfoliant si va indeparta celulele moarte. Totodata, tenul va avea un efect foarte hranit si va arata extrem de sanatos.
  • In cazul in care aveti calcaiele crapate si nu stiti cum sa faceti sa le inmuiati trebuie sa pasezi doua banane foarte coapte si sa pe pui pe calcaie. Se lasa sa actioneze cateva minute dupa care se clateste cu apa. Diferenta se va simti imediat dupa prima aplicare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ