Verificarea lunara a facturilor

1
14

Unii dintre noi si-au facut o obisnuinta din a-si verifica lunar facturile. Altii, in schimb, cred ca e o pierdere de vreme si le arunca la gramada intr-o cutie, asta daca fac macar atat. Ce nu stiu cei din urma e ca putinele minute de care este nevoie pentru verificarea lunara a facturilor te pot scuti de multa bataie de cap.

Din cand in cand se intampla sa te trezesti pe factura cu cheltuieli adaugate din greseala, dara rea intentie. Daca iti verifici hartiile, le vei putea descoperi la timp si vei putea anunta compania care a emis factura, pentru a o corecta.

Din cand in cand, companiile anunta promotii prin intermediul facturilor. Uneori esti anuntat ca poti beneficia de oferte gratis sau de reduceri de pret, asa ca e bine sa arunci un ochi pe hartiile pe care le primesti, pentru a vedea daca poti beneficia de asa ceva. De asemenea, furnizorii de servicii mai obisnuiesc si sa isi anunte clientii de schimbari contractuale sau de facturare, asa ca daca nu iti verifici facturile, s-ar putea sa nu afli de ele si sa constati cu uimire ca facturile nu sunt asa cum te astepti.

Intotdeauna e bine sa stii exact ce buget ai si ce cheltuiesti. Verificarea periodica a facturilor iti va arata pe ce dai banii si te va ajuta sa ramai in limitele bugetului. Totodata o verificare amanuntita iti va arata cui si cat datorezi, precum si ce taxe trebuie platite.

Primul motiv pentru care ar trebui sa-ti verifici facturile sunt cheltuielile adaugate fraudulos. Se intampla destul de des ca unii furnizori de servicii sa umple facturile si sa-ti adauge pe nota de plata cheltuielile pe care nu le-ai facut. Daca sunt sume mari, se observa usor, insa pentru sumele mai mici va trebui sa iei facturile la mana si sa le verifici.

1 COMENTARIU

  1. Eu de cand am patit sa-mi taie curentul pentru 40 de lei restanta chiar le verific lunar. am uitat de factura respectiva si pana la urma m-a costat 250 de lei + drumuri pe la electrica.

LĂSAȚI UN MESAJ