Viata sexuala in randul tinerilor si nu numai

1
34

Sexul si viata sexuala sunt subiecte pe cat de controversate, pe atat de incitante. De la atrctia intre femei si barbati, pana la nastere, de la dragoste pana la descarcare de tensiune, activitatea sexuala este un indicator al unei vieti de cuplu implinite.

Se spune ca daca sexul merge prost in cuplu, 90% din relatie devine nemultumitoare. Cuplurile cu vechime se lovesc de rutina, de schimbarea trasaturilor fizice odata cu trecerea anilor si ajung sa nu mai fie asa de atrasi unul de celalalt ca la inceput. Aparitia copiilor diminueaza apetitul, dorinta si preocuparea pentru placerile din dormitor. Sexul de placere se poate transforma in ceva de genul „hai sa fie, sa-i fac pe plac partenerului” sau poate sa dispara pur si simplu din spatiul conjugal. Ceea ce este foarte trist si schimba evolutia relatiei intr-un mod negativ.

Motivele pentru care femeile si barbatii fac sex sunt diferite. Motivele pentru care femeile fac sex sunt numeroase, incepand de la dragoste si placere pana la simtul datoriei, curiozitate si tratarea durerilor de cap. Unele femei fac sex pentru a le face pe plac barabtilor, iar altele vor sa-si satisfaca propria palcere. Femeile pot face sex pentru a obtine atentia partenerilor sau avantaje materiale de la acestia.

Diferenta intre femei si barbati e ca barbatii pot face sex fara implicare emotionala si atasament fata de partenera, pe cand femeile, nu. Barbatii spun ca afc sex cu partenerele lor pentru a demonstra ca inca sunt „valabili”. Uneori, motivele sunt pentru pune capat unui conflict, pentru a se mentine in forma sau pentru a se echilibra de stres.Femeile isi aleg partenerii sexuali stabili explorand si starea de sanatate, pe cand barbatii aleg femeile fertile, dupa criterii fizice.

Dorintele sexuale sunt declansate de motive diferite la femei si barbati. Pentru femei este importanta personalitatea partenerului, simtul umorului, increderea si reusitele personale. La barbati, criteriile sunt legate de imaginesi de atractia fizica.De aceea se si spune ca psihologia sexualitatii femeii este mai complexa decat cea a barbatilor.

1 COMENTARIU

  1. Eu cred ca si barbatii se implica emotional in relatiile sexuale. Nu in fiecare caz, evident. In mare parte, sunt de acord cu cele spuse de tine.

LĂSAȚI UN MESAJ