Vrancea – cazare si obiective turistice

3
12

Eu cum sunt din Vrancea m-am gandit sa va scriu cateceva despre acest, minunat judet. Daca o sa cautati cazare pensiuni o sa gasesti cateva oferte bune pe la agentiile de turism din Focsani. Oferte pentru pensiunile din Lepsa, Focsani, Adjud sau Soveja, unde sunt cateva pensiuni foarte frumoase o sa vi le recomand pe cele la care am fost si eu: Pensiunea Sena, Pensiunea Ovidiu, Pensiunea Garsoniera Piata Moldovei la care sunt oferte foarte bune si acum.

La cazare Vrancea avem si cateva hotelui, precum: Hotelul Unirea, Hotelul Vrancea sau Complexul Turistic Caprioara. In Vrancea este un potential turistic imens dar neutilizat, momentan, se gasesc 16 rezervatii naturale printre care Cheile Tisitei, Cascada Putnei, Rapa Rosie, Lacul Negru, Cheile Narujei, Caldarile Zabalei, Focul Viu de la Andreiasu, Dalhauti, Lunca Siretului, la cateva nu am apucat sa ajung dar vara ce vine vreau sa ma plimb prin toata Vrancea.

Dupa rezervatiile naturale avem si cateva mausolee foarte frumoase pe care tin sa le mentionez: Mausoleul Eroilor Focsani – Sud, Marasesti, Soveja respectiv mausoleul Marasti deasemenea si cateva case memoriale care sunt foarte bine intretinute de catre adminstratorii din zona, a caselor memoriale, avem: Casa Vrancioaia, Casa Memoriala Mos Ion Roata, Casa Memoriala Al. Vlahuta dar si Complexul MuzealVrancea – Crangul Petresti, va recoamand daca ajungeti la Casa Memoriala Mos Ion Roata sa nu va puneti pe pat, eu am facut aceasta greseala si m-a cam durut partea posterioara de la pat (era foarte tare).

Nu putem uita si de unele personalitati vrancene, pe care le-a oferit, tarii:

Dichiseanu Ion
-nascut in 1933 la Adjud, actor

Balanuta Leopoldina (1934-1998)
-nascuta in 1934 la Haulisca, mare actrita a scenei teatrale romanesti

* Dupa numele actritei a fost numita si casa de cultura din Focsani, aflata in zona pietei Unirii.

Longinescu Gheorghe (1869-1939)
-nascut in 1939 la Focsani, chimist

Mincu Ion (1852-1912)
-nascut in 1852 la Focsani, arhitect de numele caruia se leaga aparitia scolii nationale de arhitectura

Saligny Anghel (1854-1925)
-nascut in 1854 la Focsani, fost presedinte al Academiei Romane, remarcabil constructor de poduri (introduce pentru prima data in lume prefabricatele din beton armat)

Plagino George (1876-1949)
-nascut in 1876 la Dumbraveni, primul sportiv participant la Jocurile Olimpice moderne (1900)

Si multi multi altii.

Daca o sa vizitati odata cele mentionate mai sus sigur ve-ti avea nevoie de cazare Focsani la hotelurile si pensiunile mentionate mai sus, ve-ti vedea ca vrancenii sunt foarte primitori si niste gazde excelente.

Aveti la dispozitie acest -> forum turistic, pentru informatii despre transee, oferte ale hotelurilor etc.

3 COMENTARII

  1. Intradevar Vrancea chiar este o minunatie de regiune cu numeroase obiective turistice.Mi-ar placea sa le vizitez pe toate….

LĂSAȚI UN MESAJ