Vreau sa adaug Google Maps in site-ul meu WordPress

0
38

google-maps-wordpress-180x180„Vreau sa adaug Google Maps in site-ul meu WordPress”. Asta mi-a spus recent un prieten din blogosfera. N-am stiut pentru inceput ce sa-i recomand pentru ca nici eu nu am incercat adaug o harta de la Google Maps pe site-ul meu, pana acum. M-am documentat insa si astazi scriu un tutorial pentru toti cei care vor sa adauge o harta sau mai multe harti de la Google Maps in site-ul lor.

Personal ador platforma WordPress din diferite motive. Unul din ele il reprezinta faptul ca pot adauga o multime de tipuri de continut. Ma refer aici nu la poze ci la fisiere audio, fisiere video, pdf-uri si multe altele. Printre aceste „multe altele” se gaseste si Google Maps. Am pentru voi doua metode distincte pentru a adauga harti de la Google Maps in site-ul vostru.

Prima din ele este manuala si presupune putin efort. Mai intai trebuie sa mergeti la site-ul ge la Google, Google Maps. Odata intrati pe site, va trebui sa introduceti in casuta din stanga adresa pe care o doriti afisata in harta de care aveti nevoie. De aici aveti doua posibilitati. Fie dati click pe link-ul din dreapta ce va genera un cod embed, fie dati click pe „Customize and preview the embedded map”. Dupa, doar copiati codul si introduceti-l in articolul sau pagina in care doriti afisata harta.

A doua metoda presupuen folosirea unui plugincare va va usura muca si va va oferi mai multe posibilitati. Mergeti la panoul de Admin din WordPress, dati click pe plugins si in casuta de cautare, scrieti MapPress Easy Google Maps. Descarcati plugin-ul, instalati-l si activati-l.

Dupa ce ati facut asta, la sfarsitul fiecarui articol pe care il editati veti avea diverse obtiuni ce va vor permite sa adaugati una sau mai multe harti.

Daca aveti nelamuriri, vreti sa aflati ceva, vreti un tutorial pentru ceva anume, nu ezitati sa ne contactati. Va vom ajuta cu placere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ