Cu animalul de companie la veterinar in sezonul rece – despre ingrijirea acestuia
La fel ca si in cazul oamenilor, odata cu venirea sezonului rece animalele de companie au nevoie de un anumit grad de protectia impotriva temperaturilor scazute. Nu toate se pot adapta acestora, astfel ca sanatatea lor este in pericol atunci cand nu sunt ingrijire corespunzator. Deja nu mai pot fi lasate nici in aer liber ca in timpul verii.
Cu siguranta ca te afli aici pentru ca vrei sa stii cum iti poti tine in siguranta animalul de companie, ferit de raceli si diverse boli pe care le contacteaza fiecare rasa.
Ingrijirea animalului de companie in sezonul rece
Este ideal sa mergi cu animalul de companie la veterinar odata cu instalarea sezonului rece. Il poti considera un control de rutina, insa unul necesar. Specialistul iti va spune daca exista predispunere la anumite afectiuni, daca frigul poate avea vreo influenta asupra sanatatii acestuia.
Este ideal ca acesta sa stea in casa pana cand se echilibreaza temperaturile externe. Sa stii ca animalul de companie simte frigul asemenea tie. Daca deci ti-e rece si simti nevoia sa intri la cald, sa stii ca este pe aceeasi lungime de unda cu tine.
In cazul in care nu obisnuiesti sa il tii in casa, asigura-te ca ai pregatit pentru acesta un culcus pe masura, in care sa nu simta frigul, sa se poata incalzi.
De obicei fac fata mai bine aerului rece de afara animalutele care au par scurt. De asemenea, sunt mai expuse frigului de afara animalele de talie mica. In orice caz, starea de sanatate a acestuia este influentata si de timpul pe care il petrece afara, fiind expus la frig.
Este necesar a vizita un veterinar si pentru a stabili daca acesta nu sufera de afectiuni ale inimii, de diabet sau daca nu prezinta dezechilibre hormonale diverse, care ar putea sa ii influenteze capacitatea de a regla temperatura corpului.
Spre exemplu, cele care in general nu sunt supuse niciunui efort fizic, ce stau doar in casa, adica nu au o conditie fizica deosebita sunt mai predispuse imbolnavirii. De asemenea, prezinta o vulnerabilitate ridicata la frig si animalele foarte tinere, precum si cele batrane. In orice caz, indiferent de cat de sanatos este animalul tau, expunerea la frig pentru mai mult timp ii va dauna. Si in aceasta privinta veterinarul iti poate oferi consultatie, te poate ajuta sa determini o perioada aproximativa pentru care animalul poate suporta frigul.
Oricum niciodata sa nu exagerezi cu plimbarile, pentru ca nu toate animalele prezinta acelasi nivel de rezistenta.
Stiai ca atunci cand sunt lasati afara singuri – in general cainii si pisicile – cautand sa se incalzeaza pot sapa in zapada pentru a se adaposti? Unii se ascund in verande, pivnite, deci daca nu iti gasesti catelul trebuie sa organizezi o operatiune de cautare. Uneori raman prinsi in tot felul de locuri si au nevoie de ajutor pentru a se misca.
Asigura animalului tau de companie un adapost sigur, calduros si protectiv pe timp de iarna.
Leave a comment