Cum sa-ti cumperi un computer second hand
Inainte sa cumperi orice computer sau laptop – nou sau deja utilizat – ar trebui sa te intrebi ce planuiesti sa faci cu el. Din moment ce majoritatea computerelor utilizate sunt cu o generatie, doua mai in urma modelelor noi, trebuie sa te asiguri ca nu ai nevoie de sistem pentru cine stie ce lucruri revolutionare. Iata o serie de criterii pe care le poti lua in considerare:
- Portabilitate. Calatoresti des? Ai nevoie sa porti cu tine materialele la care lucrezi pentru serviciu? Marimea si greutatea sunt importante, atunci: asigura-te ca sistemul achizionat este destul de mic, astfel incat sa fie usor de transportat, insa trebuie sa stii ca portabilitatea inseamna (uneori) ca trebuie sa mai renunti la putere si unele caracteristici. Acest lucru nu este intotdeauna valabil, insa: puteti vedea „laptop second hand i3” pentru a va convinge.
- Specificatii. Gandeste-te la ce aplicatii ai de gand sa utilizezi. Vei juca jocuri care au nevoie de o grafica foarte buna si cerinte mari ale sistemului? Codare video sau audio? Orice altceva care foloseste mult din CPU? De cat spatiu de stocare ai nevoie? Asigura-te ca iei in considerare specificatiile sistemului versus aplicatiile pe care ai de gand sa le folosesti si intreaba-te daca poate respectivul computer sa se descurce pentru ce ai tu nevoie. Adesea, raspunsul este „da”. Daca nu, se merita banii pe care ii economisesti cumparand un computer mai incet?
- Putere. Daca vrei sa cumperi un laptop, mai ales unul second hand, verifica sa vezi cat de mult costa o baterie de schimb sau un adaptor de curent alternativ. Depinzand de cat de mult a fost folosit sistemul inainte sa fie oferit spre vanzare, bateria ar putea sa aiba sau nu o incarcare in regula, si s-ar putea sa se afle deja in ciclul de reciclare, fiind gata de reciclare. Acest lucru este foarte important daca ai de gand sa calatoresti sau sa lucrezi in locatii multiple. Daca vrei sa cumperi un calculator, insa, probabil ca acest lucru nu reprezinta o problema.
La urma urmei, aseaza-te si gandeste-te la modul in care planuiesti sa folosesti sistemul. Daca modul lui de folosire zilnica implica o multime de aplicatii web, servicii si cateva aplicatii pe desktop, un sistem mai usor ar putea sa fie numai bun pentru tine. Daca ai nevoie de putere pentru desktop pentru a utiliza jocuri, design si editari video, vrei sa te asiguri ca sistemul respectiv va rezista provocarii.
Leave a comment