Curentul la termopane si sfaturi utile pentru reglajul acestora
Cei care si-au echipat casa cu termopane au facut o investitie inteligenta pentru ca acestea au devenit o adevarate necesitate, mai ales atunci cand iarna este neiertatoare. De multe ori insa, cei care se ocupa cu fabricarea acestora nu pun prea mare accent pe calitatea componentelor ce le utilizeaza, iar acest lucru isi pune imediat amprenta.
Izolatia improprie poate surveni din mai multe motive. Vina nu este intotdeauna a proprietarilor, ci a celor care le produc si le instaleaza. Conteaza destul de mult calitatea materialelor si a pieselor folosite pentru crearea termopanelor, mai ales atunci cand platesti un pret mai mare tocmai din acest motiv.
Ce poti face pentru a impiedica crearea curentilor de aer?
Daca vrei sa afli cum anume poti pune capat acestei situatii neplacute, te invit sa lecturezi in continuare acest articol. Sfaturile pe care le voi mentiona le-am primit la randul meu de la unul din specialistii UltraPVC, despre care poti afla mai multe pe reparatii-termopane.net.
Asadar, daca simti curent atunci cand treci prin dreptul usii sau a ferestrei termopan, trebuie neaparat sa iei masurile necesare, pentru ca aceasta defectiune sigur nu se rezolva de la sine. Din fericire, ai posibilitatea de a repara sistemele de tamplarie moderne.
De cele mai multe ori problemele le gasesti de obicei la nivelul feroneriei sau a balamalelor termopanelor. Nu exista nici o diferenta intre usile de la intrare, cele de balcon sau o fereastra obisnuita. Iti spun asta ca sa stii ca nu trebuie sa faci lucrurile diferit pentru fiecare in parte. De altfel, poti sa accesezi personal pagina www.reparatii-termopane.net daca vrei sa vizualizezi si imagini ce te pot ajuta sa reglezi corect termopanele.
Cum reglezi corect balamalele?
Cea de jos va fi acoperita cu capace de mascare. Ca sa ajungi la suruburile pentru reglaj, este necesar sa dai jos respectivele capace, lucru deloc dificil de infaptuit. Urmatorul pas consta in actionarea suruburilor de reglaj, intr-o maniera potrivita pentru a putea elimina orice problema legata de etansare.
Ca sa impiedici cu eficienta patrunderea curentilor de aer pe la balamalele de jos, iti recomand sa strangi surubul de presiune de la garnitura. Astfel, vei asigura etanseitatea inchiderii. Daca observi ca fereastra s-a deplasat fata de pozitia initiala si izolarea nu mai este corespunzatoare, poti apropia fereastra de toc prin actionarea reglajului pe partea orizontala.
Ce faci cand problemele apar la garnitura?
Rolul pe care trebuie sa il indeplineasca piesele destinate inchiderii pe toc a cercevelei este dublu. Astfel, acestea trebuie sa asigure atat inchiderea adecvata, cat si dozarea corespunzatoare, prin exercitarea unei forte mai mari asupra garniturii.
Iti dai seama ca ai facut corect reglajul atunci cand simti ca manevrezi mai greu manerul, dar si cand nu mai patrund curentii de aer in interior, favorizand o izolare mai buna. Acest lucru este valabil atat in cazul usilor, cat si al ferestrelor.
Ca sa iti fie mai usor sa reglezi ferestrele, tine minte ca piesele de reglaj ale acestora le gasesti in diverse locuri. Cel mai bine este sa urmaresti placutele metalice dispuse pe toc pentru a le identifica si regla astfel incat sa efectuezi inchiderea corect.
Ca o concluzie, dupa ce ai identificat motivul pentru care patrund curentii in interior, nu trebuie decat sa urmezi pasii de mai sus si problema ta e ca si rezolvata. Pe reparatii-termopane.net gasesti articole despre acest subiect, dar si multe alte modalitati prin care poti remedia defectiunile termopanelor, fara prea mari batai de cap.
Leave a comment