De cate ori a gresit omenirea in 2015?
A gresi este omeneste si este o actiune din care putem invata ceva bun. Greselile ne fac sa intelegem ca dispunem de lipsa de intelegere in cadrul unui domeniu, insa trebuie sa ne dam seama ca am gresit ca sa putem invata ceva pozitiv din intreaga actiune. Anul acesta am dat dovada de o multime de descoperiri in domeniul stiintei. Am invatat foarte multe iar, avand in vedere ca exista atat de multe lucruri bune in jurul nostru, este important sa vedem si ce este gresit.
Bineinteles, nu toata lumea invata din greselile lor. Poate ca inca esti urmarit de ceea ce s-a intampla in februarie sau poate ca ai ramas intunecat cand cineva a numit geniul fizicii ca „Alfred” Einstein. Exista o multime de astfel de situatii, insa trebuie sa recunoastem care sunt acestea pentru a reusi sa trecem mai departe in anul 2016.
Greselile anului 2015
Teorii infirmate- acesta este cel mai frumos mod de a gresi in stiinta. Atunci cand o teorie nu este confirmata, inseamna ca devine o oportunitate de a se face mai multe studii in continuare. Rafinarea tehnicilor anterioare trebuie sa se extinda, astfel incat oamenii sa poata intelege mai bine procesul natural/fizic/stiintific pe care l-au analizat.
Una din cele mai mari trimfuri ale anului a fost cea in care o sonda de suprafata a aterizat pe suprafata unei comete si s-a putut realiza o serie de lucrari stiintifice importante. Insa, de fapt, acest lucru a determinat ca intreaga comunitate stiintifica sa fie de parere ca tot ceea ce stiam pana in prezent despre formarea Universului este incorect. Nu chiar incorect, ci mai degraba incomplet. Philae- sonda care a ajuns pe cometa, a analizat suprafata acesteia si a constat ca nu a existat prea mult oxigen molecular acolo. Modelele actuale de formare a sistemului solar exclud prezenta oxigenului.
Coca- Cola- Putin cam jenant, insa mai devreme in acest an au existat infografice si articole care descriau ce se intampla cu organismul tau dupa ce bei un pahar de Cola. Cu toate acestea, nimic din ceea ce s-a speculat nu este adevarat. In acest caz, oamenii au avut tendinta sa creada acest lucru despre Cola din cauza faptului ca infograficul demonstra, in primul rand, ca s-au facut foarte multe cercetari. Insa, infograficul nu are nimic stiintific la baza, iar asta inseamna ca teoria aceasta nu este neaparat adevarata. Pur si simplu, oamenii au fost dezinformat cu privire la ceea ce s-a declarat despre Coca-Cola.
Leave a comment