Ghid practic: cum alegi mixerul de bucatarie
Orice gospodina care se respecta are in bucatarie tot felul de aparate care faciliteaza misiunea gatitului. Printre acestea se numara si binecunoscutul mixer, care este un aparat util, practic, se curata usor si nu ocupa foarte mult spatiu.
Cand se doreste achizitionarea unui mixer, indiferent daca este vorba pur si simplu de unul nou sau de inlocuirea celui defect, trebuie sa se acorde atentie catorva caracteristici. Pentru ca varietatea solutiilor regasite pe piata sa nu puna in dificultate cumparatorii, iata cateva repere care vor usura alegerea.
Puterea motorului
Este o caracteristica foarte importanta. Un mixer bun va trebui sa faca fata unor operatiuni diverse, prin urmare si motorul care il actioneaza va trebui sa aiba puterea necesara. Cu mixerul nu vor fi batute doar albusuri, ci va fi folosit si pentru preparate ceva mai consistente, pentru care si puterea motorului trebuie sa fie acceptabila.
De regula, un mixer bun are o putere minima a motorului de 400 W.
Existenta treptelor de viteza ajustabile este, de asemenea, o necesitate, intrucat astfel orice compozitie va putea fi mixata in functie de nevoi, de consistenta etc.
Cat de greu este mixerul?
Daca este vorba despre un mixer de mana, nu trebuie sa fie foarte greu, intrucat acest lucru impiedica manevrarea sa facila si pentru timp relativ indelungat. Nimeni nu isi doreste sa se trezeasca cu dureri de brat dupa ce utilizeaza un banal mixer, prin urmare greutatea acestuia trebuie sa fie de pana in 2 kg.
Accesorii (si cat de usor pot fi demontate si curatate)
Cu cat exista mai multe accesorii la mixerul achizitionat, cu atat si operatiunile pe care le va putea realiza vor fi in numar mai mare. De asemenea, toate accesoriile trebuie sa se poata monta/demonta si curata usor.
Brand / producator
Acest criteriu este deosebit de important, intrucat un mixer de la un producator despre care nu se stie nimic poate avea o calitate indoielnica.
Producatorii care se respecta nu vor risca sa lanseze produse de nivel calitativ scazut, intrucat trebuie sa isi mentina clientela si renumele. Astfel, nu vei avea cum sa dai gres daca vei alege, spre exemplu, mixere Philips, Bosch, Gorenje, Arctic sau de la alte brand-uri cunoscute.
In plus, daca vei alege un mixer de la un brand cunoscut, de regula vei primi si garantie direct de la producator (de obicei pentru o perioada de 24 luni).
Pretul mixerului – cat de important este?
La fel ca si in cazul brand-urilor mai putin cunoscute, sunt de evitat acele mixere cu preturi mult prea mici. Desi exista modele care si-ar putea face treaba cu brio, de cele mai multe ori asemenea aparate ajung doar sa dezamageasca utilizatorii, pe termen lung.
Un mixer de calitate va avea un pret pe masura functiilor pe care le poate indeplini. Desi nu este un aparat foarte scump, comparativ cu alte electrocasnice, investitia in mixer trebuie facuta in deplina cunostinta de cauza.
Cu aceste aspecte in minte, alegerea mixerului potrivit nu va mai provoca nicidecum confuzie. Fiecare isi va putea gasi aparatul potrivit propriilor nevoi, tinand cont si de bugetul disponibil.
La final, o recomandare: cei aflati in cautarea unui mixer sau a oricarui alt electrocasnic pot accesa pagina www.demax.ro.
Leave a comment