Izolatie cu spuma, da sau ba? Afla de aici totul despre ea
Una din principalele ingrijorari a tuturor persoanelor este legata de consumul de energie si protejarea resurselor. De la an la an suntem mai preocupati de calitatea izolatiei locuintei, fiindca dupa cum putem observa facturile nu inceteaza sa creasca. Exista mai multe tipuri de izolatii, insa nu toate au aceeasi calitate. Spre exemplu, vata minerala nu izoleaza casa termic si fonic precum o face spuma poliuretanica si desi este o varianta mai ieftina, in timp isi pierde proprietatile si trebuie schimbata, deci investiti iarasi bani. Nici varianta cu polistiren nu aduce prea mari beneficii.
Dar in ultimii ani tot mai multe persoane opteaza pentru o izolatie cu spuma poliuretanica. Desi initial este mai costisitoare, avantajele sunt cu adevarat notabile fata de alte metode de izolare a locuintei. Descoperiti mai jos care sunt acestea.
Avantajele cand vine vorba de izolatie cu spuma
Lista avantajelor este destul de lunga in cazul acestui tip de izolatii. Acestea sunt:
- proprietati de izolare termica si fonica extrem de ridicate. Sunt eliminate puntile termice, ceea ce inseamna ca va fi mai bine pastrata caldura in locuinta, iar in timpul verii impiedica patrunderea caldurii, mentinand un ambient racoros. Cu acest aspect vin automat si economii majore la facturile de caldura si energie electrica, iar astfel investitia se amortizeaza destul de repede. Izolatia cu spuma poate aduce economii de 50% sau mai mult, in comparatie cu alte izolatii ce ating un nivel de 30%.
- se aplica usor, rapid si izolarea este ermetica. Spuma este pulverizata de un profesionist si poate fi aplicata inclusiv in spatii inguste. Este capabila sa inchida orice fisura sau gaura, iar scurgerile de aer sunt cele ce provoaca pierderi termice. Etansarea casei cu spuma poliuretanica creeaza un sigiliu cu 24 de ori mai putin permeabil la infiltrarea aerului. Insa asta nu e tot. O astfel de etansare impiedica si infiltrarea umiditatii, deci nu va absorbi apa, nu se vor produce inundatii, mucegai sau igrasie. Spuma contine un polimer ce nu ofera sursa de hrana mucegaiului sau bacteriilor.
- durata de viata a spumei poliuretanice este de 50 de ani sau mai mult. Asta inseamna ca are rezistenta indelungata in timp, nu isi pierde proprietatile, deci nu va trebui sa mai faceti investitii.
- spuma contribuie la protejarea lemnului dintr-o mansarda sau pod. Totodata are o greutate mult mai mica fata de alte materiale izolante, ceea ce inseamna ca nu va afecta structura de rezistenta.
Apelati la profesionisti pentru garantia calitatii serviciilor
Cu totii cunoastem cate un meserias care e bun la toate, insa cand vine vorba de izolatia casei nu este ceva cu care sa va jucati. Echipa Izoterm System este specializata in aplicarea izolatiei cu spuma poliuretanica cu celula inchisa sau deschisa si hidroizolatie cu poliuree. Se ocupa inclusiv cu izolatia corturilor de evenimente. Calitatea si profesionalismul isi spune cuvantul cand vine vorba de serviciile oferite, avand in prezent peste 400 astfel de proiecte finalizate.
Descoperiti pe izoterm-system.ro mai multe despre aceste tipuri de izolatii si alegeti sa colaborati cu profesionisti pentru izolarea corecta a casei.
Contact:
izotermsystem@gmail.com
Leave a comment