Practicarea meditatiei
Meditatia este o practica foarte benefica pentru intregul unei persoane stresate si nelinistite sau chiar afectate de vreo suferinta fizica. Aceasta schimba de asemenea si creirul intr-o modalitate prtectiva. Cercetatorii Universitatii din Oregon au descoperit faptul ca antrenarea integrativa minte-corp, care este o tehnica de meditatie, poate da rezultate chiar in schimbari ale creierului care pot fi protective impotriva afectunilor mentale.
Practica meditatiei a fost pusa in legatura cu cresterea conexiunilor semnalante in creier, ceva numit densitate axonala, la fel de bine ca si cu cresterea tesuturilor protective din jurul axonilor din regiunea cingulara anterioara a creierului.
Meditatia actioneaza ca un buton de volum al creierului. Te-ai intrebat vreodata de ce meditatia te poate face sa te simti mai zen si mai concentrat? Asta se intampla deoarece ajuta creierul sa aiba un control mai bun asupra proceselor de durere si emotie, in mod specific prin controlul ritmurilor alpha corticale (care joaca un rol important in legatura cu la ce simturi sunt atente mintile noastre).
Meditatia face ca muzica sa sune mai bine. Meditatia repetata ne imbunatateste felul in care ne concentram pe muzica, ajutandu-ne cu adevarat sa ne bucuram de experienta a aceea ce ascultam la un moment dat. Meditatia ne ajuta chiar si atunci cand nu o practicam in mod activ. Nu trebuie sa meditezi neaparat ca sa te poti bucura de beneficiile proceselor functionale ale creierului tau. Acesta este rezultatul aflat de un studiu care arata ca raspunsul zonei amygdala a creierului tau la stimulii emotionali este schimbat prin meditatie si acest efect are loc chiar si atunci cand o persoana nu mediteaza in acel moment.
Procesul de meditatie cuprinde patru elemente care ne auta in diferite modalitati. Beneficiile de sanatate ale meditatiei se pot restrange doar la patru elemente: constiinta corpului, constiinta de sine, reglarea emotiilor si reglarea atentiei.
Leave a comment