Prezinți simptome alergice? Află mai multe detalii aici, ca să vezi ce poți face
Ați observat că odată cu venirea primăverii începeți să strănutați mai des, să aveți mâncărimi la nivelul nasului? Poate că ați prezentat aceste simptome pentru o perioadă scurtă de timp și nu le-ați băgat de seamă, însă ele sunt reacții alergice. De ce primăvara? Pentru că atunci încep să înflorească plantele, iar polenul este unul dintre cele mai comune lucruri la care o persoană poate fi alergică.
Un alt anotimp favorabil alergiilor este și toamna. De ce? Pe lângă polen, toamna cad frunzele copacilor, este mai multă umiditate, iar în procesul de descompunere al acestora se eliberează spori de mucegai ce pot duce la alergii. Deși nu pare ceva grav, alergiile pot fi foarte supărătoare, afectând calitatea vieții. Dacă ai alergie la praf/polen/diferite plante, nu vei putea petrece un timp de calitate în natură dacă nu te tratezi.
Ce poți face să scapi de alergii?
Orice tip de alergie ai avea, fie ea respiratorie, la părul de animale, la înțepăturile de insecte, alimentară sau la diferite materiale, primul pas este să depistezi la ce anume ești alergic. Presupunerile, în domeniul medical, nu își au locul. Ca să poți urma un tratament, mai întâi trebuie să afli ce anume ai. Cum faci asta? Poti afla mai multe detalii aici. Ca sa depistezi alergia de care suferi, vei fi expus unor teste, prin care alergologul să identifice la ce anume nu răspunde corpul tău, așa cum ar trebui să o facă. Supravegheat de medic, vei lua contact direct cu câțiva alergeni ca să vezi cum îți reacționează corpul. Clinica Hereditas din Suceava pune la dispoziție teste, prin care poți afla la ce anume ești alergic.
Din ce cauză apar alergiile?
Unele alergii pot fi ereditare. Dacă părinții tăi sunt alergici la ceva anume, există destul de multe șanse să moștenești și tu aceste probleme.
Un alt factor este mediul în care trăim. Dacă ai stat în mult praf pe perioada copilăriei, ai fost înconjurat de animale, riscul să dezvolți alergii este crescut. Totodată, mediile prea curate, în care copilul nu are contact cu diferite bacterii care au rolul de creștere a imunității vor influența foarte mult această dispoziție la alergii.
Mediul de lucru poate fi și el luat în considerare. Dacă lucrezi printre substanțe chimice, sau ești expus la mucegai, alergiile nu vor întârzia să apară. Fumatul pasiv afectează și el la rândul lui. Copiii expuși la acest lucru, în viața adultă pot manifesta reacții alergice.
La ce pot duce alergiile netratate?
De exemplu, în cazul celor respiratorii, dacă la început simptomele sunt unele ușoare, precum mâncărime, strănut, lăcrimare/mâncărime a ochilor, netratate pot duce la afecțiuni serioase, cum sunt: infecțiile respiratorii, astmul, conjunctivită. În cazul alergiilor la materiale, poți dezvolta eczeme, dacă nu ai grijă la timp.
Ca în cazul tuturor problemelor de sănătate, dacă nu apelezi la timp la un medic, vei avea mult mai mult de suferit în viitor. Nu trece cu vederea peste simptomele pe care le ai.
Contact:
office@clinica-hereditas.ro
0330 408 407
Leave a comment