Radiatii
Radiatiile pot salva viata unei persoane in momentul in care cineva sufera de cancer sau, alternativ, poate forta o persoana sa traiasca in pace pana la moarte. Radiatiile extreme ar putea sa distruga si omenirea in numai o zi, dar cu toate acestea ar putea sa starneasca viata. Societatea a facut o multime de lucruri discutabile in incercarea de a intelege si de a exploata aceasta forma dihotomica de energie. Astfel, omenirea a avut de invatat destul de multe din analiza radiatiilor, iar unele situatii s-au incheiat prin realizarea unor acte oribile in drumul spre cunostinta.
Zonele expuse la radiatii
Denver este radioactiv. Radiatiile se gasesc peste tot in lume. Pot proveni din razele cosmice, din Pamant si chiar si din corpul uman. Si, cu toate ca toti suntem expusi in fata radiatiilor, unele locuri de pe Pamant sunt mai radioactive decat altele. De exemple, locuitorii din Denver, Colorado, primesc o cantitate de patru ori mai mare de radiatie solara decat oamenii care traiesc la nivelul marii, oferindu-le 115 miliremi de radiatii pe an. Acest lucru este echivalent cu patru radiografii facute la piept. Totusi, Denver este de departe cel mai natural loc radioactiv de pe Pamant. Nisipurile bogate in toriu din Kerala, India, emana aproape 380 miliremi pe an, iar nisipurile similare din Guarapari, Brazilia, ofera localnicilor radiatii de 600 miliremi pe an, in cazul in care un om absoarbe in medie aproape 300 de miliremi pe an.
Zona Cernobil. In interiorul zonei de excludere care inconjoara Cernobilul, se afla si Padurea Rosie- o padure strigoi. Copacii au prins o culoare rosiatica din cauza dozelor foarte mari de radiatii din aceasta zona. Toti copacii au murit in urma dezastrului nuclear iar altii au fost taiati si ingropati. Cu toate acestea, cei care au ramas in viata prezinta semne mici de descompunere si se afla intr-o stare de zombie.
Anomalia consta mai mult in actiunea microbilor, insectelor si ciupercilor in aceasta zona. Aceste creaturi sunt in cea mai mare masura responsabile pentru realizarea procesului de degradare, insa radiatiile au fost atat de puternice aici, incat aceste microorganisme se afla in incapacitatea de descompunere a resturilor de padure. Chiar si la aproape 30 de ani de la explozie, copacii cazuti din Padurea Rosie arata aproape la fel. Astfel, acumularea de lemn uscat, frunze si alte gunoaie prezinta un risc semnificativ de aprindere a unui incendiu. Daca acest lucru s-ar intampla, fumul care va iesi de la acest incendiu va distribui componenti radioactivi dincolo de zona zero.
Leave a comment