Sfaturi pentru amenajarea caminului in stilul industrial
Stilul industrial reflecta o perspectiva avangardista si in acelasi timp usor nonconformista asupra abordarii unui interior. Intrigant la acest stil este faptul ca ofera mai multe viziuni distincte de receptare a ceea ce transmite, unii il considera mult prea rece, altii il vad ca fiind sobru si masculin, iar pentru multi reprezinta un stil ofertant si versatil, ba chiar interesant si contemporan.
Indiferent de toate perceptiile critice, el este considerat un stil modern, prin ale carui elemente specifice devine foarte usor de remarcat si identificat. Cu ajutorul specialistilor de la DecoDepot, vei afla care sunt zonele pe care trebuie sa punctezi atunci cand iti doresti un camin care sa redea acest stil.
Fundalul uniform
Pe principiul ”Tonul face muzica”, suprafata pe care urmeaza a fi creionat decorul are rolul unei panze pentru tablou. O compozitie de succes este dependenta de fiecare detaliu si mai cu seama de fundal care trebuie urmeze anumite sugestii.
Culoarea pentru care vei opta trebuie sa fie una neutra si uniforma, combinata cu dale de sticla proiectate in orice colt din incapere. Textura si nuantele parchetului, precum si dalele ceramice sunt cele care fac diferenta intr-un astfel de decor; poti integra un parchet din lemn masiv intr-un interior de tip industrial daca ii conferi lemnului un aspect dur si actual prin tartare sau lacuire. In privinta peretilor si a plafonului, se recomanda tencuielile decorative pe baza de ciment in nuante uniforme, variatiunile de gri sunt cele mai apreciate in acest sens.
Mobilierul
Mobilierul specific stilului industrial este unul cu tente usoare catre vintage. Scaunele sunt simple cu picioare din fier, masutele de cafea realizate in forma unor paleti de lemn, iar canapelele cu brate mai subtiri si lipsite de imprimeuri colorate sau note de inflorescenta.
Spatiul generos permite desfasurarea de canapele destul de largi, capitonate cu piele de culoare neagra sau maro, iar intregul mobilier poate imprumuta un design inspirat din spatiul urban care reda imagini cu accesorii functionale.
In ultimul deceniu, in domeniul design-ului interior, producatorii de mobila au imbratisat acest stil usor, usor, prin combinarea unor elemente de tip industrial cu accente mai calde in realizarea diferitelor piese de mobilier. Aceasta renastere se ilustreaza si in obiectele de dormitor sau living cu detalii minime si materiale destul de simple. Paturile simple cu baldachin din fier forjat pot deveni, spre exemplu cu un caracter mai oficial sau dimpotriva, particulare, in functie de anumite detalii si accesorii care sunt alese pentru a decora. Printre cele mai adecvate se numara, corpurile de mobila realizate din lemn masiv cu insertii din fier.
Bucataria
O bucatarie industriala chic are ca vedete betonul aparent si caramida aparenta. Mobilierul trebuie sa fie unul din lemn natural, insa vopsit intr-o nuanta de alb sau negru. Elementele de natura metalica sunt foarte vizibile la scaune, precum si la rafturi si se adapteaza magistral cu intregul decor. Ferestrele prezinta niste dimensiuni mai mari, iar lumina naturala este valorificata cat se poate de mult, dar totusi nu lipsesc nici corpurile de iluminat cu aspect utilitar.
Stilul industrial poate fi adoptat usor in orice locuinta, investitia fiind una decenta in acest tip de amenajari, cu exceptia pieselor de mobilier din lemn masiv. Reprezinta un concept modern, care aduce un aer tineresc si apreciat de persoanele cu bun gust.
Leave a comment