Socializarea in mediul online
Este greu sa spui nu cuiva in mediul online, mai ales cand vine vorba despre imprietenirea cu cineva pe care nu-l cunosti si vrei sa nu pari nesuferit, insa la fel este si usor sa te descotorosesti de cineva in mediul online, pe retelele de socializare. Este foarte simplu sa da click cu mouse-ul pe un buton de stergere sau de unfollow si totul se rezolva pe loc pe fara probleme.
Din pacate, aceasta trasatura a socializarii din mediul online inseala oamenii cum ca pot sa faca aceste lucruri fara a mai incerca in lumea reala sa gaseasca o solutie si sa vorbeasca fata in fata pentru a-si rezolva problemele. Cei de peste 20 de ani, la fel ca si cei sub 20 de ani sunt intr-un mare risc pentru ca acesti ani sunt cei in care socializeaza mai mult online, invata sa interactioneze cu altii sau sa mentina si sa construiasca relatii. 41% dintre copiii care stau pe retelele de socializare isi petrec timpul acolo dans mesaje pe chat.
Acestia nu isi petrec acest timp fata in fata cu cineva care i-ar cunoaste si nu dezvolta asadar acele abilitati si insusiri sociale pentru construirea de relatii bune pe viitor, in lumea reala. Uzul de retele sociale poate expune indivizii la gartuire sau la contacte inadecvate unii cu altii. Doar dac parintii nu sunt atenti la a filtra continutul de pe Internet la care le sunt expuse familiille, copiii ar putea sa fie expusi direct la pornografie si al alte tipuri de continut inadecvat.
Fie ca iti place sau nu, informatiile pe care le impartasesti tu cu prietenii tai de pe reteele de socializare sunt disponbile aproape oricui care este suficient de destept sa le acceseze. Cei mai multi hoti nu au nevoie decat de cateva informatii vitale despre vietile si activitatile oamenilor pentru ale face viata un cosmar si sa iti si fure cu succes identitatea.
Leave a comment